hero image

Nacht van de Vluchteling

Locatie

Flint

Duizenden deelnemers lopen de avond of nacht van 15/16 juni om samen zoveel mogelijk geld in zamelen voor noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die moeten vluchten vanwege conflict, oorlog of klimaatverandering. Er zijn drie routes: een 10, 20 en 40 km route. De 10/20 km routes starten en eindigen in Amersfoort. De 40 km route start in Amersfoort en eindigt in Utrecht.

De Nacht van de Vluchteling is een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Tijdens de Nacht lopen er ook mensen mee met een eigen vluchtverhaal (onze Nachtambassadeurs!) en diverse organisaties die zich dagelijks inzetten voor vluchtelingen.

Stichting Vluchteling richt zich op het bieden van noodhulp in crises waar ook ter wereld. We bieden tijdelijke en levensreddende hulp, vlak na bijvoorbeeld een ramp of geweldsconflict. en voorzien mensen op de vlucht van zaken zoals onderdak, medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

We lopen de Nacht van de Vluchteling voor deze noodhulp aan mensen op de vlucht. Ieder jaar kiezen we bijzondere projecten in verschillende landen uit, waar het geld dat de lopers samen ophalen naartoe zal gaan.

Flint ondersteunt de Nacht van de vluchteling. Daarom zijn wij start locatie voor Amersfoort. Als theater in Amersfoort zoekt Flint de verbinding. In ons theater worden mooie voorstellingen geprogrammeerd, er vinden zakelijke evenementen plaats, maar daarnaast is ook de samenwerking met organisaties en projecten met een goed doel belangrijk; projecten in de stad of regio met een maatschappelijk belang. Door deze samenwerkingen zijn we open en toegankelijk voor iedereen.

Help jij mee?

Behalve dat wij startlocatie zijn, hebben wij ook een eigen Flint team dat meeloopt om geld in de zamelen. Wil jij een donatie doen? Klik dan hier.

Of wil je zelf meelopen met een eigen team? Dat kan. Kijk voor meer informatie op nachtvandevluchteling.nl.

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving