hero image

Dans

Familievoorstelling

Pinocchio Effect

Nationaal Theaterweekend

Een spannende samenwerking tussen theatermaker Cecilia Moisio, Maas Theater en Dans & Scapino over iets wat iedereen wel eens doet: liegen.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Geen pauze
  • 1e Rang € 10,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.
  • Workshop Pinocchio effect € 2,50

Een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk en waarover? Pinocchio Effect is een spannende samenwerking tussen theatermaker Cecilia Moisio, Maas Theater en Dans & Scapino. Zowel ouders als kinderen liegen tegen elkaar, maar dikwijls liegen we ook tegen onszelf. Vaak zijn dat leugentjes om bestwil, maar soms ook bedrieglijke leugens. En terwijl de een makkelijk liegt, blijft de ander met een schuldgevoel zitten. Ook online doen we ons vaak anders voor dan we zijn. Waar komt die drang om te liegen toch vandaan?

Met dans die niet kan liegen, theater, live video en nietsverhullende performances is Pinocchio Effect een voorstelling over serieuze onderwerpen, benaderd op een humoristische manier. De dansers wonen als één familie samen in een huis vol geheime kamers. De familieleden proberen elkaar te manipuleren of te ontsnappen aan de realiteit. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en laten zij hun echte aard zien.

Zet je schrap voor de aller-slechtste voorstelling van de hele wereld!

Workshop Pinocchio Effect 13.15 – 14.15 uur

In deze workshop onderzoeken we hoe ons lijf reageert op liegen. We gaan grote of kleine leugens delen met elkaar zonder woorden te gebruiken. En misschien zijn de leugens ook weer gelogen. Hoe dan ook, na dit uur ben je de beste leugenaar óf de beste leugendetector. Handig dus voor zowel ouders als kinderen.

Doorlopend programma in de foyer 14.35 – 14.50 uur

Aan de hand van stellingen wordt het publiek al aan het denken gezet over liegen. Mag iedereen liegen? En is liegen altijd slecht? Wanneer kan een leugen schadelijk zijn?We dagen iedereen uit om zijn ware mening te laten zien.  Maar een leugentje om bestwil is ook toegestaan.

Nationaal Theaterweekend 2024 in Flint

Op 26, 27 en 28 januari 2024 ademt Nederland theater. Flint organiseert verschillende activiteiten en alle voorstellingen kosten slechts een tientje. Naast de voorstellingen is er in Flint tijdens het Theaterweekend nog veel meer te beleven! Flint organiseert dit weekend namelijk ook veel extra activiteiten.

Promobeeld van het Nationaal Theaterweekend 2024 in Flint theater Amersfoort

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving