hero image

Klassieke muziek

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Jong & Bevlogen - Koffieconcert

Componisten achter het witte doek.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Nino Rota, Ennio Morricone en John Williams; hun namen zijn eeuwig verbonden met filmklassiekers als The Godfather, Once upon a time in the west en Schindler’s List. Maar zij schreven ook muziek voor op het concertpodium.

In dit programma brengt het NJSO de werken voor én achter het witte doek bij elkaar. De van oorsprong Hongaarse componist Miklós Rósza emigreerde in 1940 naar Amerika. Daar werd hij één van de bepalende filmcomponisten in Hollywood. Voor zijn filmmuziek bij het megaspektakel Ben Hur kreeg hij zijn derde oscar. Nino Rota werd voornamelijk beroemd vanwege zijn iconische muziek voor de Godfather en de films van Fellini. Maar hij schreef ook 8 opera’s, vier symfonieën én een sprankelend concert voor strijkorkest met een knipoog naar de beroemde Air van Bach. Het programma wordt aangevuld met enkele bekende filmklassiekers.

Programma

  • Miklós Rózsa – Concert voor strijkorkest op.17
  • Nino Rota – Concert voor strijkers
  • Johann Sebastian Bach – Air uit Orkestsuite nr.3
  • John Williams – Thema uit Schindler’s List
  • Nino Rota – Godfather Waltz

Jong & Bevlogen – Koffieconcerten

Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren en hoe breng je verrassende nieuwe muziekvormen naar voren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden, is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gastprogrammeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving