hero image

Klassieke muziek

Muziektheater

Toneel

Olga Zuiderhoek

Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek!

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 24,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa. Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben.’ 

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staan Elly & Joél in TREK. Een soulfull zang en gitaar duo die meerdere sets met orginele songs en classic covers leveren. De genre’s variëren tussen R’n’B, jazz, hiphop en funk.

 

Credits

TEKST, SPEL
Olga Zuiderhoek
PIANO
Gerard Bouwhuis
VIDEO, BEELD
Peter Claassen
REGIE
Kees Prins

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving