hero image

Cabaret

Peter Heerschop & Viggo Waas

Jeugd

Een levensveranderend programma met een zweem van nostalgie.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 30,00
  • 1e Rang € 27,50
  • 2e Rang € 25,50
  • 3e Rang € 23,50
  • 4e Rang € 21,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Peter Heerschop en Viggo Waas. Beste vrienden. Mannen met plannen. Jongens waren ze. Of nee, jongens zijn het nog steeds. En ze zijn nog tot belachelijk veel in staat. In wat mogelijk hun laatste theatershow samen is gaan ze nog één keer voluit. Dat ze zeker weten dat ze echt alles, maar dan ook álles hebben gegeven.

Vol jeugdige energie duiken Peter en Viggo in de diepten van hun herinneringen. School, werk, vriendinnen, ouders, kinderen, reizen, vreemde ontmoetingen, onbedoelde avonturen. Het komt allemaal voorbij. Met humor en zelfspot gaan ze op zoek naar wat anders had kunnen zijn.

Peter en Viggo laten zich bij elke scène inspireren door hun favoriete collega’s en bevlogen vakidioten. Vanuit het gezichtspunt van cabaretiers, acteurs, dansers, regisseurs, muzikanten en vogelspotters verkennen ze het thema ‘Jeugd’ uit verrassende invalshoeken.
Met vragen over jeugd, verliefdheden en verloren lachmomenten nemen ze je mee op een levensveranderende reis. Wat zou je anders doen met de kennis van nu? Wie waren invloedrijk in jouw jeugd? En waar is die totale onbevangenheid gebleven? Elke vraag is een scène en elke scène is een nieuwe vraag.

Peter en Viggo dagen het publiek uit mee te gaan met hun jeugdig enthousiasme in een levensveranderend programma met een zweem van nostalgie. Gaan ze met een knal uit of katapulteren ze zichzelf naar een nieuw begin?

We gaan het meemaken. JULLIE gaan het meemaken. 
Een levensveranderend programma. De vraag is wel… voor wie? 

Over Peter Heerschop & Viggo Waas

Peter Heerschop (1960) is cabaretier, regisseur, acteur en schrijver. Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en schrijver. De boezemvrienden zijn de helft van cabaretgroep NUHR (met Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr) en maakten eerder al samen Er gaat nog iets heel moois gebeuren. Een voorstelling over de gevolgen van Viggo’s herseninfarct op hun onderlinge vriendschap.

Met NUHR toerden ze 30 jaar lang met veel succes door Nederland. In 2004 en 2016 ontvingen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen. In maart 2018 sloot de groep hun succesvolle carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR.
Daarnaast zijn ze beiden onderdeel van het gelegenheidscollectief De Ploeg, dat naast de andere NUHR-leden bestaat uit Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot.

Quotes over 'Er gaat nog iets heel moois gebeuren'

de Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ “Bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling.”
Theaterkrant
“De teksten zijn scherp en hakken er soms flink in, zoals we dat bij NUHR gewend zijn en waar veel snelle jongens en meisjes van dit moment nog een puntje aan kunnen zuigen.”
Het Parool
“In scherp geformuleerde scènes komen ze dicht bij de kern van wat vriendschap voor hen betekent.”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving