hero image

De Lieve Flint

Jongeren

Rabbit Hole (12+)

De Toneelmakerij en Theater Sonnevanck

Locatie

De Lieve Vrouw

Archief
Deze voorstelling valt onder de programmering van de Lieve Vrouw.

Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn vrienden. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, antisemitisme en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Volgens zijn zus Hanna zijn het wappies, volgens Samy juist truthseekers. Ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Hoe worden jongeren de krochten van het internet ingezogen? In ‘Rabbit Hole’ vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van de chatfora waar Samy zich op begeeft. Volg je hem into the rabbit hole? Of blijf je erbuiten?

Interactieve voorstelling
Rabbit Hole van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck is een interactieve voorstelling dicht op de huid van de tijd. In deze unieke cross-mediale omgeving zijn de grenzen tussen on- en offline volledig vervaagd. Via hun mobiele telefoons maakt het publiek onderdeel uit van de chatfora, waar de geïsoleerde Samy zich op begeeft. Volg je hem into the Rabbit Hole? Of blijf je erbuiten?

Europese samenwerking
Rabbit Hole maakt onderdeel uit van het Europese project ACuTe, een samenwerking tussen 14 partners uit 10 landen, over nieuwe technologie en theater en wordt mede gefinancierd door Creative Europe.

 

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving