hero image

Klassieke muziek

Ragazze Quartet & Thomas Beijer

De Verkeerde Weg - Pintje, Patatje, Prokofjev

Drie hoogtepunten uit de 20e-eeuwse strijkkwartet literatuur.

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs. Inclusief patatje, exclusief pintje.

Dat Dmitri Shostakovich de componist Sofia Gubaidulina aanmoedigde om ‘de verkeerde weg’ te volgen, waren woorden die haar in turbulente tijden op de been hielden. Ook Shostakovich zelf zocht in zijn composities bewust een gevaarlijke route door het regime te becommentariëren. Ragazze Quartet voert het indringende pianokwintet van Shostakovich uit met de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs Thomas Beijer. Dit pianokwintet wordt gecombineerd met het vurige tweede strijkkwartet van Prokofiev en het schurende tweede strijkkwartet van Gubaidulina. Drie hoogtepunten uit de 20e-eeuwse strijkkwartet literatuur.

Pintje, Patatje, Prokofjev

Viermaal Prokofjev, in verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. Sergei Prokofjev staat bekend als één van de grootste componisten van de 20e eeuw. Met zijn frisse, revolutionaire stijl brak hij met de romantische traditie en creëerde een wonderlijke, sprookjesachtige wereld. Die wereld zetten verschillende musici voort, zoals Duo Milstein, Nino Gvetadze, het Ragazze Quartet en Thomas Beijer. Voorafgaand aan de concerten in de Sint Aegtenkapel kun je genieten aan de bar met speciaal geselecteerd bier van Stadsbrouwerij De Drie Ringen en een patatje. De serie Pintje, Patatje, Prokofjev is een samenwerking van Flint, September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. De artistiek leider van het Ragazze Quartet stelde het programma September Me samen.

Quirine Viersen

Cellist Quirine Viersen wordt internationaal gezien als een van de meest prominente muzikale persoonlijkheden van haar generatie. Met haar intense, expressieve en virtuoze cellospel overtuigt ze voortdurend collega’s, critici en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterschap. In 1989 werd ze de jongste prijswinnaar ooit op het Internationaal Muziek Concours Scheveningen. Daarna volgden het Rostropovitsj Concours in Parijs (1990), het Internationale Celloconcours in Helsinki (1991) en het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou (1994). In 1994 ontving ze ook de meest prestigieuze nationale prijs voor klassieke muziek, de Nederlandse Muziek Prijs.

Thomas Beijer

Pianist Thomas Beijer heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici. Hij soleert in recitals en pianoconcerten en treedt daarnaast veelvuldig op als kamermusicus. In seizoen 2023 – 2024 is Beijer Artist in Residence in de PHIL in Haarlem en maakte hij zijn debuut bij de Symphoniker Hamburg. In 2022 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. De jury noemde hem een ‘uomo universale’ en roemde zijn feilloze techniek, geraffineerde klankbeheersing en unieke vertelkunst. Naast pianist is Thomas Beijer ook componist, (scenario-)schrijver, filmmaker en tekenaar.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving