hero image

Theatercollege

Theaterlezing

Roek Lips

Wie kies je om te zijn?

Een openhartig en bloedeerlijk programma over keuzes maken in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. 

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 23,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Met een levensveranderende ervaring rijker en na een pauze van bijna een jaar reflecteert Roek op zijn inspirerende filmportretten; bekende en onbekende mensen die ons allen uitdagen over de vraag; wie kies je om te zijn?

Een openhartig en bloedeerlijk programma over keuzes maken in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is.

En met recht van spreken…. Roek Lips trok volle zalen met zijn levendige theatercollege, schreef naar aanleiding daarvan twee succesvolle boeken (Wie kies je om te zijn en De wereld dat ben jij) over de bijzondere mensen die hij portretteerde in tekst en beeld. En toen sloeg het noodlot opnieuw toe: acute leukemie zet zijn leven volledig op de kop. Waar de dood van zijn zoon Job de eerste crisis creëerde kwam nu de tweede: een levensbedreigende ziekte. En toch… een ervaring die ook veel bracht. Gevat in een persoonlijk verhaal op deze avond over ‘Wie kies je om te zijn?’ Openhartiger en gelaagder dan ooit. Hoe kun je betekenis geven aan crisis? Hoe houd je moed?

Met medewerking van Walter Supèr en muzikant Bas Bons.

Een bijzondere avond, dat kan niet anders.

.

Roek Lips. Voormalig bestuurder, is schrijver, filosoof, film- en theatermaker. Toen in 2011 zijn 18-jarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor om zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag; wat is werkelijk van waarde?

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving