hero image

De Lieve Flint

Toneel

Sadettin K.

Return of The King

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte werken na succesvolle samenwerkingen opnieuw samen voor Return of The King

Locatie

De Lieve Vrouw

Externe verkoop Deze voorstelling valt onder de programmering van De Lieve Vrouw.

Na het succes van CITIZEN K en Somedaymyprincewill.com is het nu tijd voor Return of the King: een voorstelling over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin. Na vijftig jaar werken en wonen in Nederland stapte hij een paar maanden geleden op het vliegtuig naar Turkije, om daar de rest van zijn leven als koning te leven.

Voor Return of the King onderzoekt Sadettin hoe het voor zijn vader is geweest om vijftig jaar te gast te zijn in Nederland, welke veranderingen er waren in al die jaren, en hoe die jaren invloed hebben op Sadettin en zijn eigen kinderen. Met een mix van humor, authenticiteit en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna.

De generatie van Sadettins vader is zo langzamerhand helemaal verdwenen uit de Nederlandse samenleving. Ze keren terug naar het Moederland, waardoor het lijkt alsof ze hier nooit echt zijn geweest. Een schemergeneratie, die het einde van een tijdperk inluidt.

Credits

Concept, tekst en spel
Sadettin Kırmızıyüz
Tekst en regie
Casper Vandeputte
Decor
Sacha Zwiers
Kostuum
Lotte Goos

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving