hero image

Cabaret

Saman Amini

Saman Amini’s Integratieplan

Amini zet op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 22,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Theatermaker, performer en muzikant Saman Amini is terug met een succestournee van zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.  

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd? 

Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohagheghen en zakelijk leider Christine de Jager menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. 

Recensies

Ron Rijghard, NRC
⭐⭐⭐⭐⭐ "Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering."
De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ “Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.”
Het Parool 
“Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.”
Scènes
⭐⭐⭐⭐ “Prachtig schurend cabaret van ras performer.”

Credits

SPEL, TEKST, MUZIEK, CONCEPT
Saman Amini
REGIE
Geert Lageveen
MUZIKANT EN ARRENGEMENTEN
Martin Verheesen
TEKSTUELE BIJDRAGE
Geert Lageveen en Floris van Delft
DRAMATURGIE
Floris van Delft

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving