hero image

Cabaret

Saman Amini

Saman Amini’s Integratieplan

Amini zet op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 22,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Wegens daverend succes gaat Saman Amini’s Integratieplan dit theaterseizoen in reprise! Afgelopen theaterseizoen speelde Saman Amini deze voorstelling in de theaters door heel het land. Het leverde uitverkochte zalen, lovende recensies en razend enthousiast publiek op. De voorstelling werd genomineerd voor De Neerlands Hoop en geselecteerd voor de Cabaret Collectie van het Theater Festival.

Saman Amini’s Integratieplan zet op hilarische, intieme en bij vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in de multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, de tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, altijd zoekt hij antwoord op de vragen: waar ben ik thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini produceert met zijn eigen stichting Black Sheep Can Fly, samen met regisseur en schrijver Nima Mohaghegh, menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staat DJ MaXerati in TREK.

Recensies

Ron Rijghard, NRC
⭐⭐⭐⭐⭐ "Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering."
De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ “Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.”
Het Parool 
“Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.”
Scènes
⭐⭐⭐⭐ “Prachtig schurend cabaret van ras performer.”

Credits

SPEL, TEKST, MUZIEK, CONCEPT
Saman Amini
REGIE
Geert Lageveen
MUZIKANT EN ARRENGEMENTEN
Martin Verheesen
TEKSTUELE BIJDRAGE
Geert Lageveen en Floris van Delft
DRAMATURGIE
Floris van Delft

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving