hero image

Bijzonder

Festival

Internationaal

Klassieke muziek

Muziek

September Me Festival – dag 4

Muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

Locatie

De Lieve Vrouw, Flint, Sint Aegtenkapel, Veerensmederij

Programma en kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

September Me maakt Amersfoort van 26–29 september 2024 voor de achtste keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Uit Liefde.

Ga voor programma en kaarten naar www.september-me.nl.

September Me passe-partout

Losse kaarten voor de (diner)concerten en voorstellingen kunnen hieronder in het programmaoverzicht besteld worden. Wil je het hele festivalweekend onderdompelen in de muzikale liefde van onder andere Brìghde Chaimbeul (Artist in Focus), Nederlands Blazers Ensemble, Nora Fischer, Lucia Lucas & Ragazze Quartet en Maxwell Quartet? Het September Me passe-partout geeft toegang tot alle* concerten en voorstellingen tijdens September Me 2024 (26 – 29 september), inclusief de dagelijkse dinerconcerten. Klik hier om te bestellen.

* M.u.v. de inleiding van The World’s Wife en de lunch voorafgaand aan De Sprong van Nora Fischer in De Lieve Vrouw. Hier kunnen losse tickets voor worden besteld.

Programma September Me - dag 4 (zo 29 sep 2024)

Bestel kaarten – € 10,00 (volwassene) & € 5,00 (kind)

Twee musici zitten op een podium. De een stapelt blokken op elkaar, de ander trommelt ze vrolijk weer omver. Blokken en bouwstenen worden instrumenten. En een prachtige harp torent overal bovenuit. Stapel is een tekstloze muziekvoorstelling over ontdekken, bouwen en weer afbreken. Een intuïtief spel met de zwaartekracht voor nieuwsgierige dreumesen.

Frisse Oren maakt poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen. Ze helpen jonge kinderen ontdekken hoe leuk het is om muziek te maken en om er naar te luisteren. Maar ook voor de oudere broertjes of zusjes en de (groot)ouders valt er van alles te genieten. Stapel laat zien hoeveel je kunt doen met een flinke dosis creativiteit en fantasie.

Bestel kaarten – € 25,00

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Zangeres Nora Fischer is vandaag niet aanwezig. In plaats van zingen, gaat Persoon Nora vertellen waaróm ze niet gaat zingen.

Een tijdlang kon ze dat namelijk niet meer, door een complexe verkramping die haar strottenhoofd in een zodanige houdgreep hield dat zelfs Happy Birthday voor haar beste vrienden er niet meer uitkwam. Hoe kon zoiets gebeuren?

Met die vraag graaft Nora zich een weg in de rondte, via de verstikkende druk van ‘s werelds grootste podia, tot de innerlijke druk die ze als venijnige angel uit haar systeem moest trekken om haar keelspieren weer tot ontspanning te manen. Ze legt bloot hoe haar lichaam verdere deelname aan een wereld van superlatieven, topprestaties en glansrijke successen saboteerde. Hoe zij nooit helemaal paste in de mal die de muziekindustrie, al of niet bewust, klaar heeft liggen voor grote talenten. Hoe zij langzaam maar zeker het plezier verloor waarmee het zingen ooit begon, en hoe dat plezier plaatsmaakte voor een duistere binnenwereld vol priemende ogen en scherpe oordelen.

In de oorverdovende afwezigheid van haar instrument, zoekt Nora naarstig naar een verklaring hoe iets dat wordt geboren uit zóveel plezier, kan verworden tot een bron van zóveel strengheid.

Ook al is dit een voorstelling zonder livemuziek; Nora koos er bewust voor om haar verhaal juist te vertellen in de zalen waar zij zo vaak gezongen heeft. Om ook met het publiek te kunnen delen hoe wrang het voelt om deze zalen niet met melodieën te kunnen vullen. En omdat het voor haar als de veiligste plek voelt om haar uiterst persoonlijke verhaal met haar publiek te kunnen delen.

De Sprong is een uitnodiging om Nora bij te staan in een intieme openbaring van dat wat we stilletjes allemaal wel weten: niets is wat het lijkt.

“De Sprong, haar eerste solovoorstelling als verhalenverteller (…) hakt er flink in. Dat ze die hoge E niet haalt maakt niets uit, want Fischer tilt je op en voert je mee. Over bergen en door dalen, dan weer flikkert ze je in een rivier.”— De Theaterkrant

Bestel kaarten – € 25,00

Gelukkige liefde, versmade liefde, onbereikbare liefde, gekwelde liefde, gesmoorde liefde, verboden liefde: er zit muziek in! Op deze liefdevolle middag neemt Ragazze Quartet je samen met diverse (muzikale) vrienden mee langs vijf eeuwen muziek en laten je alle hoeken van de liefde zien.

Met Katharine Dain (sopraan) en Maurice Lammerts van Bueren (piano) worden werken van Elvis Costello & Brodsky Quartet en Francis Poulenc met liefde vertolkt. Percussionist Remco Menting – met wie het kwartet al meerdere malen succesvol samenwerkte – speelt samen met Ragazze onder andere een original lullaby uit Ghana. Dichter Tjitske Jansen zal de middag van de nodige poëzie voorzien.

programma

 • Erich Wolfgang Korngold songs for voice/piano, Op. 22
  I. Was Du mir bist?
 • Antonín Dvořák strijkkwartet No. 12 in F groot, Op. 96 “Amerikaans”
  – Lento
 • Tjitske Jansen eigen werk
 • Original uit Ghana Little One Mine
 • Richard Strauss Vier letzte Lieder
  – September
  – Beim Schlafengehen
 • Tjitske Jansen, Remco Menting, Rosa Arnold Improvisaties
 • Elvis Costello & Brodsky Quartet The Juliet Letters
  – For Other Eyes
  – Romeo’s Séance
  – Swine
 • Francis Poulenc Chemins de l’amour voor zang, kwartet en piano (arr Thom Janssen)

Bestel kaarten – € 12,50 (volwassene) & € 10,00 (kind)

Betreed de Betoverende Wereld van De Familie Sax. Een muzikaal avontuur met het Berlage Saxophone Quartet voor het hele gezin!
Stel je voor: saxofoons die met elkaar praten, huilen, lachen, en een heuse familie vormen, variërend van de mopperige opa bassax tot het schattige kleintje schuifsax. Maak kennis met de unieke en tegelijkertijd zo herkenbare Familie Sax die binnenkort gaat verhuizen!

Te midden van tientallen verhuisdozen nemen de gezinsleden met een zweem van verdriet afscheid van het oude en vertrouwde, om samen warme herinneringen op te halen. Soms angstig voor het nieuwe, dan weer het nieuwe avontuur met open armen ontvangend.

Te midden van de hectiek van de verhuizing is er altijd ruimte voor magie, via de betoverende projecties van Jurjen Alkema die de Familie Sax en hun leefwereld tot leven brengen. Laat de saxofoons je meenemen op een betoverende reis, waarin dagdromen werkelijkheid worden.

Bestel kaarten – € 20,00 – € 50,00

Speciaal voor de slotavond van September Me 2024 wordt Flint omgetoverd tot een gezellige, sfeervolle Schotse Pub waar jong (8+) en oud welkom is.

Artist in Focus Brìghde Chaimbeul nodigt violist Owen Spafford, gitarist Louis Campbell, illustrator Annabelle Blot én het publiek uit voor een zogenaamde sessie.

Sessies zijn in Schotland een traditioneel platform om muziek te ‘streamen’. Een eeuwenoude offlineversie van Spotify voor alle leeftijden. Een tijdloze culturele recycling van muziek die generatie op generatie wordt gebruikt om de verhalen van vroeger over te blijven dragen en verhalen van nu te vertellen.

Schuif gezellig aan, het vegan Schotse buffet en de bar zijn geopend!

Vegan Schotse Pub Buffet
*
Knolselderij “Fish” & Chips
*
Loaded Potatoe
*
Pie gevuld met groentestoof
*
Biet Wellington

incl. 1 drankje

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving