hero image

Muziek

Shirma Rouse Acoustic

Shirma Sings Aretha

Een eerbetoon aan de Queen of Soul.

Locatie

ICOONtheater

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 23,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Shirma’s rijke, krachtige en soulvolle stem maakt haar tot een van de populairste zangeressen van Nederland. Na haar optreden in The Voice maakte ze een sprong naar het volgende niveau van haar carrière.

Haar muzikale reis begon als backing vocal voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Anouk vertegenwoordigde Nederland in 2013 op het Eurovisie Songfestival en Shirma Rouse werd door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocal.

Shirma heeft vier albums uitgebracht en haar derde album, “Shout It Out Loud”, werd in 2015 bekroond met de Edison Jazzism Audience Award.

In 2017 en 2018 eerde Shirma Rouse de 75e verjaardag van Aretha Franklin met “The Queen of Soul Celebration Tour”, een reeks concerten in Nederland en van Shirma’s zelfgeschreven doorgezongen theatershow “Shirma sings Aretha”.

In augustus 2018 overleed Aretha Franklin plotseling. Shirma is door RTL Late Night gevraagd om naar Detroit te gaan om de uitvaart bij te wonen, een zeer emotioneel en bijzonder verzoek. Hier besloot ze de Queen of Soul nog een keer te eren met een reeks akoestische concerten; EEN EERBETOON!

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving