hero image

Muziek

The Legends ft. Michael Varekamp

Helden van Toen

‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen in dit spetterende programma zeker niet ontbreken.

Locatie

AFASzaal

Pauze

21:05 uur
  • Normaal € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun voornaamste inspiratiebronnen in de betoverende muziektheatervoorstelling Helden!

Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Tess Merlot ging naar Frankrijk uit liefde voor het chanson en Wiboud Burkens groeide op in Suriname met Soul en Kawina. Kleurrijke inspiratiebronnen voor het oeuvre van The Legends.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals Het Dorp, Everybody wants to be a cat en Mijn Vlakke Land zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

Recensies

Theaterparadijs
⭐⭐⭐⭐ "The Legends raken je in je ziel!"
Le Monde, Paris 
⭐⭐⭐⭐ "Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving