hero image

Muziek

The Legends ft. Michael Varekamp

Helden van Toen

‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen in dit spetterende programma zeker niet ontbreken.

Locatie

AFASzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen!  

Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Chansonnière Tess Merlot leerde Frans zingen in Parijs en Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder. Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends. 

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Zij zullen ervoor zorgen dat evergreens als ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ in dit spetterende programma zeker niet ontbreken.  

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma. 

Recensies

Theaterparadijs
⭐⭐⭐⭐ "The Legends raken je in je ziel!"
Le Monde, Paris 
⭐⭐⭐⭐ "Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving