hero image

Familievoorstelling

Muziektheater

The Neverending Story (8+)

Het Filiaal Theatermakers (Lente-Uitjes)

Basje wordt gepest om haar rijke fantasie, maar dan belandt ze in een fantasie waar zij dé held wordt.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

17:00 uur
  • 1e Rang + € 22,00
  • 1e Rang € 19,50
  • 2e Rang € 17,00
  • 3e Rang € 15,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Onbewaakte garderobe en gebruik van de water- en limonadebar zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Theaterworkshop € 2,50

8 tot 108 jaar 

‘Het Oneindige Verhaal’ is een voorstelling voor jong en oud, met live muziek en wonderlijke wezens. 

Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daarom wordt ze weleens gepest. Ze steelt het boek ‘Het oneindige Verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje om te gaan met die verantwoordelijkheid? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal?

Deze grote zaal-voorstelling wordt gespeeld door 7 acteurs die al die fantastische wezens spelen met poppen èn maskers en 5 musici van o.a. Slagwerk Den Haag. 

Meld je aan voor de theaterworkshop voorafgaand de voorstelling!

In deze theaterworkshop ga je net als onze acteurs op avontuur met een rugzak vol verbeelding. Dwaal mee door verhalen, door oneindige landschappen en langs metalen reuzen…
Aanmelden hiervoor kan makkelijk via de ticketbutton op deze pagina!

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Een gezamelijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Credits

SPELERS
Mirthe Klieverik | Sacha Muller | Maurits van den Berg | Barend van Daal | Jaike Belfor | Tobe van de Kerckhove 
MUSICI
Slagwerk Den Haag –(coproducent) Joey Marijs, Dirge Seçil Kuran, Niels Meliefste Viool Emma Breedveld  Cretan Lyra en Kemençe (beide snaarinstrumenten) Emine Bostanci
TEKST
Don Duyns
REGIE
Monique Corvers
POPPEN EN MASKERS
Eva Arends
KOSTUUMS
Nicky de Jong

Recensies

Het Parool
“Een weelderig decor bomvol poppen, maskers en felgekleurde tenues. The Neverending Story door Het Filiaal maakt er een dik vet kinderfeestje van”.
De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐
"In de uitbundige jeugdvoorstelling 'The Neverending Story' zoeken de makers de grenzen op van het theater."
Theaterkrant
“…enerverende reis door het land Fantasië, langs droevige moerassen, gure steden, angstaanjagende wezens en innemende personages. Een tweeluik dat in hoog tempo voorbijraast, maar waarbij ook ruimte is voor verstilling en waarbij grote, soms zware thema’s niet worden geschuwd.”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving