hero image

Toneel

Girls & Boys (reprise)

Theater Oostpool

Een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Een aangrijpende onewomanshow met Hadewych Minis. Vorig jaar won zij de Theo d’Or prijs voor haar rol in deze voorstelling; “Het is bijzonder knap hoe Minis een band met het publiek weet op te bouwen”, luidt het juryrapport. “Het publiek leeft mee, geniet mee en lijdt uiteindelijk ook mee.”

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. 

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. 

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’ 

Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. In 2018 tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro. 

Kijkwijzer: 16+ | In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld.

Recensies

NRC
⭐⭐⭐⭐⭐ "Hadewych Minis levert een majeure prestatie."
De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ "Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić."
Trouw
⭐⭐⭐⭐⭐ "Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek."
Theaterkrant 
"Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving