hero image

De Lieve Flint

Toneel

Het Achtste Leven

Theater Oostpool

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

met pauze
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • 4 x Theater Oostpool - Schud je wakker € 100,00

Dit is een verplaatste voorstelling van uit seizoen 22-23. Bezoekers zijn van de verplaatsing op de hoogte gebracht via de mail. 

Na het succes van Midzomernachtsdroom komt Theater Oostpool met Het Achtste Leven opnieuw met een grootse en epische muziektheatervoorstelling in regie van Nina Spijkers. Het achtste leven is een theaterbewerking van Het Achtste Leven, de vuistdikke roman waarmee de jonge Georgische schrijfster Nino Haratischwili internationaal vele lezersharten heeft veroverd.

In dit hartverscheurende familie-epos word je meegenomen op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit de latere decennia van het verhaal. Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Over het boek
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een monumentaal, tolstojaans familieverhaal dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Het verhaal gaat over een getalenteerde chocolatier die zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Let op!
Deze voorstelling duurt 5 uur, inclusief 2 pauze van 20 minuten. De voorstelling start om 18.30 uur en is om 23.30 uur afgelopen. 

www.oostpool.nl

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving