hero image

De Lieve Flint

Toneel

Het Achtste Leven (voor Brilka) (16+)

Theater Oostpool

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Twee keer pauze
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Dinerpakket 'Het Achtste Leven' € 35,00

Dit is een verplaatste voorstelling van uit seizoen 22-23. Bezoekers zijn van de verplaatsing op de hoogte gebracht via de mail. 

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Een epische muziektheatervoorstelling
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

Let op!
Deze voorstelling duurt 5 uur, inclusief 2 pauzes van 30 minuten om 20.00 en 22.00 uur. De voorstelling start om 18.30 uur en is om 23.30 uur afgelopen.

Kijkwijzer 16+
In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld.

Tip: leesclub
Kom alvast helemaal in het verhaal en doe op 10 april mee met de gratis open leesclub in de Bibliotheek het Eemhuis!

Bestel een dinerpakket

Kies voor gemak en bestel een dinerpakket van TREK theaterkeuken & café. Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijk diner inclusief drankjes. Maak je geen zorgen over haasten; wij zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit. Het dinerpakket kost € 35,00 per persoon en bestaat uit:

  • Brood met dips
  • Vegetarische moussaka
  • Twee glazen wijn of andere drank
  • Koffie of thee na afloop
  • Flesje water om mee te nemen in de zaal

Bestel een dinerpakket, kom tussen 17.00 en 17.30 uur naar TREK en wij zorgen voor de rest. Je hoeft dus nergens meer aan te denken! Je bestelt een dinerpakket via deze link of via het ticketblok op deze pagina. Op = op!

www.oostpool.nl

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving