hero image

De Lieve Flint

Theaterlezing

Toneel

Panic Room

Theater Utrecht met o.a. Jacob Derwig

Een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • 1e Rang + € 29,00
  • 1e Rang € 26,50
  • 2e Rang € 22,50
  • 3e Rang € 17,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je de ander wel verlossen uit de donkerte of alleen jezelf?  

Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig. Gevieren maken zij een bloedernstige en humoristische, dystopische en hoopvolle voorstelling tegelijkertijd, over een oorlog tussen het hoofd en hart.  

“De sterk gestileerde vorm van Sea of Silence heeft een verpletterende uitwerking: de gezinsleden die gebukt gaan onder het geweld van de vader zitten muurvast in de circuschoreografie waarmee ze de schone schijn ophouden.” – Top 5 beste voorstellingen van 2022 in het NRC 

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Credits

REGIE
Floor Houwink ten Cate
TEKST
Esther Duysker & Floor Houwink ten Cate
SPEL
Abke Haring & Jacob Derwig
COMPOSITIE
Jimi Zoet
KOSTUUMONTWERP
Rebekka Wörmann

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving