hero image

Toneel

Lady + Lord MacBeth

Theatergroep Suburbia

Een meeslepende bewerking, over bodemloze liefde en blinde ambities van de meest beruchte tragedie van Shakespeare.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Cursusavond Toneellezerij (zaal 2) incl. bezoek voorstelling en nagesprek € 54,95

Bodemloze liefde en blinde ambities 

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. Eerder regisseerde Diepenhorst het lovend ontvangen Mamma Medea, een bewerking die Lanoye al eerder schreef.

Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth.

In hun jeugd hebben Lady en Lord MacBeth elkaar onvoorwaardelijk trouw gezworen. Hun leven wordt nu echter overschaduwd door een grote tragedie: zij blijven kinderloos.

Terwijl Lord MacBeth zijn onbehagen van zich afvecht op het slagveld, zint Lady MacBeth op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. Ze bezweert haar man dat hij recht heeft op méér. En zijzelf ook. De waarzeggers die zij raadpleegt hebben haar een wreed plan ingefluisterd — of is zijzelf de eigenlijke bedenkster?

Lady en Lord MacBeth hebben als enige recht op de troon. De zwakke koning Duncan moet uit de weg. En ook hun vrienden Lady en Lord Banquo moeten verdwijnen. Zodat de MacBeths zelf Banquo’s zoontje kunnen opvoeden tot kroonprins.

Het waanzinnige plan wordt een obsessie. Met desastreuze gevolgen. Ook voor henzelf.

Lanoye en Diepenhorst maken met Lady+Lord MacBeth een meeslepende bewerking over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn – het gemis van wat nooit heeft mogen zijn.

Het koningskoppel wordt gespeeld door Joy Wielkens (tv-serie Dertigers) en Alwin Pulinckx (ex-ITA).

Cursus Toneellezerij – 3 april 2024

Altijd al eens in de huid van een personage willen kruipen? Ben je benieuwd hoe een toneeltekst in elkaar zit en welke keuzes een schrijver heeft gemaakt? Bij de Toneellezerij lezen we samen verschillende toneelteksten én bezoeken we de opvoeringen ervan. De leesavonden starten met een korte inleiding op het stuk, de schrijver en het gezelschap. Daarna verdelen we de rollen en gaan we in ontspannen sfeer samen lezen. Door vooraf samen te lezen maak je al uitgebreid kennis met de personages, het verhaal en het thema van het stuk: een betere voorbereiding op je voorstellingsbezoek is er niet! De voorstellingsavonden sluiten we af met een nagesprek. Klik hier voor meer informatie & kaarten.

Credits

TEKST
Tom Lanoye
REGIE
Olivier Diepenhorst
SPEL
Joy Wielkens, Alwin Pulinckx e.a.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving