hero image

Muziek

Toneel

Lady + Lord MacBeth

Theatergroep Suburbia

Een meeslepende bewerking, over bodemloze liefde en blinde ambities van de meest beruchte tragedie van Shakespeare.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Bodemloze liefde en blinde ambities 

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. Eerder regisseerde Diepenhorst het lovend ontvangen Mamma Medea, een bewerking die Lanoye al eerder schreef.

Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth.

In hun jeugd hebben Lady en Lord MacBeth elkaar onvoorwaardelijk trouw gezworen. Hun leven wordt nu echter overschaduwd door een grote tragedie: zij blijven kinderloos.

Terwijl Lord MacBeth zijn onbehagen van zich afvecht op het slagveld, zint Lady MacBeth op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. Ze bezweert haar man dat hij recht heeft op méér. En zijzelf ook. De waarzeggers die zij raadpleegt hebben haar een wreed plan ingefluisterd — of is zijzelf de eigenlijke bedenkster?

Lady en Lord MacBeth hebben als enige recht op de troon. De zwakke koning Duncan moet uit de weg. En ook hun vrienden Lady en Lord Banquo moeten verdwijnen. Zodat de MacBeths zelf Banquo’s zoontje kunnen opvoeden tot kroonprins.

Het waanzinnige plan wordt een obsessie. Met desastreuze gevolgen. Ook voor henzelf.

Lanoye en Diepenhorst maken met Lady+Lord MacBeth een meeslepende bewerking over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn – het gemis van wat nooit heeft mogen zijn.

Het koningskoppel wordt gespeeld door Joy Wielkens (tv-serie Dertigers) en Alwin Pulinckx (ex-ITA).

Muzikale voorstelling
Schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst voegen een muzikale laag toe aan Lady+Lord MacBeth. Het ensemble Black Pencil componeert en speelt nieuw werk live tijdens de voorstelling, naast bestaande muziek. Black Pencil is een game changer band met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld. In Lady+Lord MacBeth hoor je een enorme muzikale brandbreedte; van Renaissance muziek gecomponeerd door Shakespeares tijdgenoot John Dowland tot soul en blues, live gezongen door de Lady; actrice en zangeres Joy Wielkens. Het vermaarde ensemble werkte eerder succesvol samen met Suburbia tijdens de ★★★★ voorstelling Tom op de boerderij (2023).

Over Black Pencil
De muzikale bezetting van Black Pencil is uniek en de mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos – net als de nieuwsgierigheid en fantasie van de vijf musici.

Met respect, kennis en verfijning wordt de mooiste muziek van haar historische plaats getild en komt ze volledig fris voor het voetlicht. Zo kan het gebeuren dat ‘melancholische renaissancemelodieën ontsporen in jazzrock à la Miles Davis’ (NRC).

Black Pencil programmeert eigen concertseries en is welkom op concertpodia over de hele wereld. De band lanceerde met succes zes albums en initieert de uitdaging tot het schrijven van nieuw werk. Inmiddels zijn er 450 nieuwe stukken voor Black Pencil gecomponeerd. ‘Contrastrijk, divers, avontuurlijk, grotesk en verrassend’ (Opus Klassiek) – geef je over aan de virtuoze originaliteit van Jorge Isaac, Matthijs Koene, Esra Pehlivanli, Marko Kassl en Enric Monfort.

 

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staat DJ MaXerati in TREK.

Recensies

Theaterkrant.nl
"Het zindert, knettert, vonkt en vlamt non-stop tussen Lady+Lord Macbeth.”
Volkskrant
⭐️⭐️⭐️ "In ‘Lady + Lord Macbeth’ spat de aanstekelijke chemie tussen de hoofdrolspelers van het podium."

Credits

TEKST
Tom Lanoye
REGIE
Olivier Diepenhorst
SPEL
Joy Wielkens, Alwin Pulinckx e.a.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving