hero image

Cabaret

Thjum Arts

Tijdloos Genot (reprise)

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 17,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Na een uitverkochte première bij Flint en een tournee door Nederland, komt Thjum Arts op zaterdag 17 februari voor de allerlaatste voorstelling van ‘Tijdloos Genot’ terug naar Flint.

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

“Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

In 2012 besloot de Amersfoortse Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

Uit het juryrapport van Cameretten: “Thjum speelt met verve een antiheld, hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.”

De Volkskrant over het optreden van Thjum: “Thjum Arts, een standup-achtige cabaretier in T-shirt en spijkerbroek, die in zijn manier van vertellen aan Tim Fransen en Theo Maassen doet denken. Arts brengt een droogkomische performance waarin hij vol zelfspot deelt hoe hij in zijn jeugd steeds achterliep in zijn lichamelijke ontwikkeling en vooropliep op het geestelijke vlak… Arts was in februari 2020 ook al een van de finalisten bij het Leids Cabaret Festival en hij is nu zichtbaar gegroeid in zijn performance en teksten.”

www.thjum.nl

Recensies

De Volkskrant
"Thjum Arts, een standup-achtige cabaretier in T-shirt en spijkerbroek, die in zijn manier van vertellen aan Tim Fransen en Theo Maassen doet denken. Arts brengt een droogkomische performance waarin hij vol zelfspot deelt hoe hij in zijn jeugd steeds achterliep in zijn lichamelijke ontwikkeling en vooropliep op het geestelijke vlak… Arts was in februari 2020 ook al een van de finalisten bij het Leids Cabaret Festival en hij is nu zichtbaar gegroeid in zijn performance en teksten."
Jury LCF
"Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven."
NRC
"Slow-cabaret waarin Arts met zijn grappige mimiek en choreografie iedereen voor zich innam. (...) Zijn programma ging niet alleen over diepgang, het had het ook."
Jacques d'Ancona
"Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore en uitzicht op een carrière."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving