hero image

Te gast/externe produktie

Voorkom ruzie bij de kist

Een vrolijk theatercollege

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

21.00 - 21.30 uur
  • 1e Rang € 35,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Deze voorstelling wordt georganiseerd voor Alles Over Erven en valt buiten de reguliere theaterprogammering. Deze voorstelling valt daarom niet onder de regeling met Podiumpas.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Prof. mr. dr. Bernard Schols neemt u mee in verhalen uit zijn boek ‘Voorkom ruzie bij de kist’. Op luchtige toon, met humor en omlijst door muziek vertelt hij over spraakmakende erfrechtelijke kwesties. Op deze manier brengt hij een thema dat voor veel mensen ingewikkeld is op een zeer toegankelijke en leerzame manier over de bühne.

Rondom de voorstelling kunt u op het Erven & Nalaten Plein in de foyer vragen stellen aan diverse specialisten die werkzaam zijn rond erven en nalaten.

Een leerzame avond over erven, met humor en muziek!

Bernard Schols, exponent van de vrolijke wetenschap vertelt met veel passie over de geheimen van het schenken en erven. Of het nu in de collegezaal is of in het theater, humor en wetenschap zijn bij deze hoogleraar één. Schols, hoogleraar successierecht (Radboud Universiteit) en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal-)erfrecht, is gepromoveerd op de ‘sterren’ van de executeur(-testamentair). In zijn vorig leven was hij notaris en rechter. Mede van zijn hand verscheen het populaire boek ‘Voorkom ruzie bij de kist’. Schols stond met zijn theatercollege onder meer in DeLaMar in Amsterdam, het Chassé theater te Breda en op de Zwarte Cross.

Enkele van zijn vele spreuken: ‘Toon mij uw testament en ik zeg u wie u bent’, ‘schenken is erven zonder te sterven’ en ‘wat er bij de een bij komt gaat er bij de ander weer vanaf’. In zijn theatercolleges komen vele leermomentjes voorbij over bijvoorbeeld het levens-testament, de papieren schenking, het onterven (ook van de fiscus!), het keuzetestament, de tweetrapper, het uit- en insluiten en ga zo maar door…

Oftewel: leer te erven zonder scherven.

Erven & Nalatenplein

Voorafgaand aan de voorstelling (vanaf 19.15 uur), in de pauze en na afloop zijn vindt u in de foyer het Erven & Nalaten Plein, georganiseerd door AllesOverErven. Diverse specialisten werkzaam op het gebied van erven en nalaten, zoals notarissen, financieel specialisten, executeurs, nalatenschapsmediators en advocaten zijn daar aanwezig. U kunt bij hen terecht met korte vragen over uw eigen situatie. Ook krijgt u een exemplaar mee van het Alles over Erven Magazine. Het boek van prof. Schols en Heidi Klijsen kunt u desgewenst na afloop aanschaffen en laten signeren.

ING Private Banking is trotse partner van AllesOverErven. Als partner vindt ING het belangrijk om kennis voor iedereen op een toegankelijke manier ter beschikking te stellen. Dit theatercollege, het Erven & Nalaten Plein en de daarbij aanwezige financieel specialisten van ING dragen bij aan deze doelstelling. ING kijkt ernaar uit om u in de foyer te woord te staan.

Voor meer informatie: allesovererven.nl

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving