hero image

Muziek

Theaterconcert

WAYLON

Gewoon Willem (reprise)

'Gewoon Willem'. Niets meer maar zeker niets minder!

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

21:30 uur
  • 1e Rang + € 44,00
  • 1e Rang € 41,50
  • 2e Rang € 39,50
  • 3e Rang € 37,50
  • 4e Rang € 35,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Willem is een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’.

Uiteindelijk is Waylon ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album ‘Gewoon Willem’ is een eerbetoon aan zijn wortels. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep.

In de theatershow Gewoon Willem geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. Daarnaast eert hij de muziek die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes; alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Waylon brengt een schatkamer aan repertoire mee naar Amersfoort, verrijkt met mooie eigen liedjes.

‘Gewoon Willem’. Niets meer maar zeker niets minder!

www.waylon.nl

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staat DJ MaXerati in TREK.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving