hero image

Toneel

Wie is er bang voor Virginia Woolf

met o.a. Sanne Wallis de Vries

Het ultieme relatiedrama!

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 35,00
  • 1e Rang € 32,50
  • 2e Rang € 29,50
  • 3e Rang € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste. 

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

In de inleiding wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. En tot slot wordt natuurlijk de visie van de regisseur en de acteurs besproken.

De inleiding wordt verzorgd door Claire Bender, een van de actrices in Wie is er bang voor Virginia Woolf?.

 

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staat Dj Jazzy Johnson in TREK.

Credits

TEKST
Edward Albee
REGIE
Hanneke Braam
MET
Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Recensies

De Volkskrant over Sanne Wallis de Vries
⭐⭐⭐ “Grandioos hoe ze kan tieren en sarren”
Trouw
⭐⭐⭐⭐ “Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?” “Bender geeft de onnozele jonge Honey diepgang en humor”
Theaterkrant
“Explosies van pure laaghartige gemeenheid en gelukkig ook verstilde intimiteiten”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving