hero image

Bijzonder

Yuto & De Boom van Cézanne Tegelberg & Company

Nationaal Theaterweekend

Een betoverende interactieve theaterervaring voor jong en oud (4 t/m 104 jaar)

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 10,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Dompel je onder in de betoverende wereld van Yuto. Met koptelefoon op laat je je meevoeren in het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een boom.  Ga op ontdekkingstocht door een steeds veranderend labyrint vol poppen, schaduwen en magische werelden. De interactieve installatie Yuto & De Boom is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek Ik geef je mijn hart van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn.

De kleine Yuto krijgt van een oude man een kistje. “Hierin zit alles wat je nodig hebt.”, zegt hij. Maar het kistje kan niet open. De dag voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto over de oude man. Als hij wakker wordt is het kistje open en vindt Yuto een hartvormig zaadje. Hij plant het zaadje en er groeit een boompje uit. Samen worden ze groot. Over luisteren met je hart en nooit echt alleen zijn. Over groeien en oud worden, en over weten wanneer het tijd is om te gaan.

Ben je al oud genoeg?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf vier jaar. Flint houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht.

Talen
Deze voorstelling is beschikbaar in zes talen: Nederlands (NL), Engels (EN), Frans (FR), Pools (PL), Turks (TR) en Portugees (PT). Let op! Er zijn al een paar slots in het Engels, Pools en Turks. Neem voor een specifieke taal contact op met kassa@flint.nl

Toegankelijkheid
Deze voorstelling is geschikt voor prikkelgevoelig publiek en voor mensen met een beperking. De koptelefoons zijn qua volume aan te passen voor slechthorenden en de gehele theaterervaring is rolstoeltoegankelijk. Kom je met de rolstoel of zijn er andere dingen waar wij rekening mee moeten houden? Geef dit op tijd door aan kassa@flint.nl.

De voorstelling draait iedere keer 2,5 uur als een carrousel, waarbij er iedere 10 minuten nieuwe bezoekers naar binnen kunnen. Je kiest tijdens het bestelproces zelf een tijdblok uit. 

Nationaal Theaterweekend 2024 in Flint.

Op 26, 27 en 28 januari 2024 ademt Nederland theater. Flint organiseert verschillende activiteiten en alle voorstellingen kosten slechts een tientje. Naast de voorstellingen is er in Flint tijdens het Theaterweekend nog veel meer te beleven! Flint organiseert dit weekend namelijk ook veel extra activiteiten. Meer hierover vind je later op deze pagina.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving