Droneshot Flint.jpg

Route & Parkeren

Routebeschrijving naar Flint - Coninckstraat 60, Amersfoort

Flint is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Hieronder vindt u alle routebeschrijvingen en informatie over parkeren bij Flint en de Sint Aegtenkapel.

Met de fiets

Woont u in Amersfoort? Dan raden wij aan om op de fiets te komen. Bij Flint is er beperkt plek om uw fiets te plaatsen, maar in het centrum vindt u meerdere gratis bewaakte fietsenstallingen. Let op: niet alle fietsenstallingen zijn dagelijks ook ’s avonds geopend. Controleer daarom altijd van tevoren de openingstijden via de onderstaande links.

Openbaar vervoer

Station Amersfoort Centraal heeft vanwege zijn centrale ligging een directe verbinding met de meeste grote steden.

  • Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht rijdt er minstens één keer per uur een intercity. Ook vanuit de richtingen Zwolle, Apeldoorn, Enschede en Groningen rijden er regelmatig treinen en hoeft u niet over te stappen.
  • Flint is bereikbaar per stadsbus - lijn 5 en 6. Met lijn 5 stapt u uit bij halte 'de Flint' en loopt u linksaf, de brug over. U vindt Flint meteen aan uw rechterzijde. Met lijn 6 stapt u uit bij halte 'Kamp/De Stier'. Loop rechtdoor over de rotonde met De Stier en sla de Scheltussingel in. Na circa vijf minuten heeft u aan uw linkerhand een brug naar de Coninckstraat. Flint is aan uw rechterhand.
  • Loopt u liever van het station naar Flint, houd dan rekening met circa 25 minuten reistijd (1,7 km). Bekijk de wandelroute. 
  • Ook kunt u een ov-fiets huren. In de fietsenstalling van station Amersfoort Centraal zijn ruim voldoende ov-fietsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website. Komt u met de ov-fiets, kijk dan hierboven bij ‘Met de fiets’ voor meer informatie over de fietsenstallingen in de buurt van Flint.

Plan hier uw route.

Met de auto

U kunt parkeren in Parkeergarage Flintplein. Vanaf de snelwegen A1 en A28 neemt u afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. U bevindt zich op de Hogeweg. Blijf rechtdoor rijden, richting centrum. Na het passeren van twee benzinestations aan uw linkerhand gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf, de Flierbeeksingel op. Volg vanaf hier de P-route Parkeergarage Flintplein. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich tegenover de ingang van Flint.

Het komt af en toe voor dat Parkeergarage Flintplein vol is. U kunt dan gebruikmaken van andere parkeergarages in de buurt van Flint:

  • Parkeergarage Beestenmarkt (5 minuten lopen)
  • Parkeergarage St. Jorisplein
  • Parkeergarage Stadhuisplein

Plan hier uw route.

Parkeren

Er zijn twee parkeergarages in de buurt van Flint:  Parkeergarage Flintplein, achter Flint en Q-Park Beestenmarkt, op vijf minuten lopen.

Parkeergarage Flintplein ligt direct achter Flint en biedt plaats aan 360 auto's. Vul bij gebruik van de navigatie 'Coninckstraat 60' in (bij 'Parkeergarage Flintplein' wordt soms een verkeerde route aangegeven).
Deze garage is niet in het beheer van Flint, maar wel dichtbij. Het is helaas niet meer mogelijk om uitrijkaarten via Flint te verkrijgen. U betaalt in de garage zelf of via Parkmobile. Wij raden u aan om met parkmobile te betalen, zodat u niet in de wachtrij in de parkeergarage hoeft te staan. Hieronder leest u hoe Parkmobile werkt. Wij kunnen ook geen parkeerplaats garanderen. Gehandicaptenvoertuigen die hoger zijn dan 1,90 m kunnen parkeren aan de Teut achter Flint. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Amersfoort.

Werking parkmobile
- Bij binnenkomst in de garage trekt u een kaart uit de machine. De deuren gaan voor u open en het systeem leest uw kenteken.
- Zet op uw telefoon Parkmobile aan met het kenteken van de auto waarmee u de garage bent binnen gereden.

U kiest voor parkeergarage Flintplein: nummer 810101.

- Na afloop van de voorstelling als u weer bij de auto komt zet u de parkeeractie in de Parkmobile-app uit nadat u bent uitgereden.
Het systeem van de parkeergarage herkent dat u heeft betaald middels uw kenteken. Daarom zullen de deuren open gaan en kunt u uitrijden. U hoeft dus niet uw parkeerkaart te scannen of te betalen in de garage.

Q-Park Beestenmarkt (Binnen de Veste 2, Amersfoort)  is eenvoudig via de stadsring te bereiken. De parkeergarage heeft 360 plekken en via de uitgang is het een korte wandeling naar Flint. U kunt hier met pin of creditcard betalen. 

Routebeschrijving naar de Sint Aegtenkapel - 't Zand 37, Amersfoort

Openbaar vervoer

Vanaf station Amersfoort (halte Stationsplein) neemt u bus 1, 2, 3, 4, 74 of 76 (tot aan halte Stadshuis). Vervolgens loopt u in 5 minuten naar de Sint Aegtenkapel. Vanaf halte Stadshuis gaat elke buslijn weer naar station Amersfoort.

Plan hier uw route.

Wandelroute vanaf station Amersfoort

Bij het verlaten van de stationshal gaat u linksaf. Via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Van Asch Van Wijckstraat vervolgt u uw weg. Bij kruispunt Stadsring gaat u rechtdoor, naar de Molenstraat. Ga aan het eind van deze straat (voor de bolle brug) links de Westsingel op. Blijf de singel volgen, totdat deze overgaat in 't Zand.

Parkeren

De binnenstad van Amersfoort is autoluw. U kunt ervoor kiezen om uw auto in Parkeergarage Flintplein te parkeren, of in een andere Parkeergarage in de binnenstad. Daarvandaan is het circa 5 minuten lopen naar de Sint Aegtenkapel. Let op: bij de Sint Aegtenkapel zijn geen uitrijkaarten voor Parkeergarage Flintplein verkrijgbaar. Hiervoor kunt u terecht in de garage zelf.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Amersfoort.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!