Amersfoort: moedig voorwaarts

Op initiatief van Flint spreekt Diederik van Vleuten de regio Amersfoort toe in de troostende en hoopvolle boodschap ‘Amersfoort: moedig voorwaarts’. Bekijk de video hieronder.

We leven in een tijd vol grote uitdagingen. Een virus houdt de wereld in zijn greep, zo ook Amersfoort. Het is een zware tijd, waarin ook wij als podium van de stad niet kunnen doen waar we goed in zijn: het brengen van voorstellingen en concerten. Terwijl juist cultuur verlichting kan bieden en ons kan helpen de wereld en deze tijd te duiden. Daarom laten wij een kunstenaar aan het woord. Flint vroeg Diederik van Vleuten, cabaretier en meesterverteller, om de regio Amersfoort een hart onder de riem te steken. Amersfoorters Maurice van Wijk en Gijs Hoekstra zijn gevraagd de film te maken.

Het verhaal van Diederik is er één van hoop. Want als mens zijn we in staat tot de creatie van prachtige dingen. Kijk maar naar Rembrandt of Vermeer, of ‘onze’ Mondriaan. Tot op de dag van vandaag weten kunstenaars onze geesten te betoveren en ons sprakeloos achter te laten. De kracht van de kunsten, met of zonder grote k.

Dat wat wordt gecreëerd, houdt ons gaande. In moeilijke tijden brengt het ons troost, hoop en licht. Het geeft ons de moed om door te gaan. Daarom zeggen wij: Amersfoort: moedig voorwaarts.

De video is speciaal gemaakt voor de regio Amersfoort, om hen troost en hoop te bieden. We wensen iedereen goede feestdagen toe. Op 26 april 2022 hoopt Diederik van Vleuten zijn voorstelling ‘Moedig Voorwaarts’ te spelen in Flint.

Credits

Tekst: Diederik van Vleuten
Video: Maurice van Wijk – Videofunk Productions, Gijs Hoekstra – Videoheren
Muziek: Claude Debussy – Arabesque Nr. 1 (uitvoering: Ohad Ben Ari)
Productie: Maaike Boersma
Techniek: Jan-Anne Schreuders, Ad Slotboom
Concept en idee: Lieven Cooiman

Met dank aan: Mondriaanhuis en VVV Amersfoort

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving