De Bananengeneratie | Blog over de voorstelling

DE BANANENGENERATIE EEN VOORSTELLING VOOR IEDEREEN DIE OOK MAAR EEN BEETJE OM DE ANDER GEEFT!

Confronterend, ontroerend en hilarisch
bestel direct je tickets

Afgelopen dinsdag, op 12 september, hadden we het genoegen om de voorstelling De Bananengeneratie van Theater Oostpool bij te wonen bij Podium Hoge Woerd. Deze voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Pete Wu, wist ons te raken en gaf een belangrijke boodschap mee: je mag zijn wie je bent, want uiteindelijk zijn we van binnen allemaal hetzelfde.

In De Bananengeneratie schetst theatermaker Char Li Chung een even vermakelijk als urgent portret van Aziatische Nederlanders en de vooroordelen waar zij ook in 2023 nog mee geconfronteerd worden.  De voorstelling is confronterend, ontroerend en hilarisch, en dit alles maakt het niet alleen geschikt voor de Oost-Aziatische gemeenschap, maar voor iedereen die ook maar een beetje om een ander geeft.

Familieverhalen en foto’s
Tijdens de voorstelling vertellen 5 acteurs aan de hand van familieportretten ieder hun eigen verhaal. Opvoeding, uit de kast komen, adoptie en afwijzing zijn onderwerpen die ter sprake komen. Dit zorgt ervoor dat je als toeschouwer voortdurend betrokken blijft bij het verhaal. De overgang tussen verschillende scènes wordt aangekondigd door het geluid van een gong, wat een interessant ritmisch element toevoegt aan het geheel.

Energiek en verrassend
De voorstelling heeft een opmerkelijke snelheid en energie, waardoor je op het puntje van je stoel zit. Een van de meest opvallende momenten is de solo-danceact van een van de acteurs, die een onverwacht en verbluffend effect teweegbrengt. Even indrukwekkend is het lied gezongen door een andere actrice, dat emoties oproept en je raakt.

Absolute aanrader
Theater Oostpool heeft met De Bananengeneratie opnieuw bewezen dat ze in staat zijn om belangrijke thema’s op een boeiende manier over te brengen. Deze voorstelling laat zien dat in een wereld die soms verdeeld lijkt, liefde, begrip en acceptatie nog steeds de grootste krachten zijn die ons verbinden.

Te zien op dinsdag 26 september in Flint
Kom op 26 september naar Flint om De Bananengeneratie zelf te beleven. Wij vonden het een ervaring waar we nog lang over hebben nagepraat en die we heel graag met anderen willen delen!

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving