Flintmobiel bestaat 10 jaar!

En daarmee de samenwerking tussen Autobedrijf Henri & Herman en Flint theater, congressen en evenementen. Tijd om de balans op te maken en terug te blikken op dit partnerschap. Wij spraken Geerlof Stam, Adriaan de Vries en Raymond Frolich van Henri & Herman, en Harold Warmelink van Flint. Ook hebben we een aantal gasten en één van de chauffeurs naar hun ervaring gevraagd. Om de tienjarige relatie te vieren heeft Harold, directeur van Flint, de heren van Henri &Herman met de Flintmobiel opgehaald voor een avondje theater en diner in TREK theaterkeuken en café.

Al 10 jaar Flintmobiel! Inmiddels een begrip in de regio. Hoe is dit idee ooit tot stand gekomen?

‘Ik ken Harold van toen hij nog in de hotellerie werkte,’ zegt Adriaan, eigenaar en voormalig directeur van Henri & Herman. ‘Wij hadden destijds contact via Amersfoort incrowd. We hebben later managementsessies gehouden met Harold. Dat was op het toneel bij Flint, met eten in de artiesten lounge. Dat was een hele bijzondere setting en daar is het idee geboren om samen te werken.
Harold had eerst een idee voor een business club bij Flint. Toen we dit verder uitwerkten bedachten we dat we met een auto van Henri & Herman theatergasten kunnen ophalen. Henri & Herman levert de auto, Flint de bestickering. Die auto is ter beschikking wanneer Flint hem wil gebruiken om mensen thuis op te halen om van een heerlijk avondje theater te genieten. Soms neem ik hem zelf mee, dan kan ik voor de deur parkeren.’ grapt Adriaan.
Geerlof, de huidige directeur en eigenaar van Henri & Herman: ‘in 2016 ben ik vanuit een fusie bij Henri & Herman gekomen en kwam ik in aanraking met de Flintmobiel. En natuurlijk wilde ik dat doorzetten! Wij vonden het leuk om verschillende merken te kunnen laten zien en we kiezen altijd een auto vanuit de beleving van de gebruiker. Een comfortabele auto met genoeg ruimte.’

Een regionale samenwerking die iets toevoegt voor iedereen in de regio

Harold, directeur Flint: ‘binnen Flint opperde ik destijds het idee om met vrijwilligers uit de omgeving te gaan werken. Dat was nog niet eerder gedaan binnen Flint. In eerste instantie leverde dat wat weerstand op, maar uiteindelijk zijn we het toch gaan proberen. Dat was een groot succes. We hebben de eerste vrijwilligers toen ingezet als chauffeur voor de Flintmobiel. Waar we toen met een paar man zijn begonnen hebben we inmiddels meer dan 35 vrijwilligers uit de omgeving die zich inzetten voor Flint, de Sint Aegtenkapel en de Flintmobiel. Daar ben ik trots op, dat is een maatschappelijke opsteker.’

Theo van den Hooff, een van de vrijwilligers die zich al 10 jaar inzet als chauffeur voor de Flintmobiel blikt terug op zijn ervaring: ‘het zijn al 10 hele mooie jaren. We zijn met twee chauffeurs begonnen. Harold vond dat vrienden van Flint meer moeten krijgen. Na de eerste maanden was het duidelijk een groot succes. Daarna zijn er steeds meer chauffeurs bijgekomen. Mensen zijn altijd enthousiast! Ze voelen zich echt VIPS, ondanks dat ze soms een limousine verwachten,’ grapt Theo.

Henri & Herman is een autobedrijf, Flint een theater en congreslocatie. Waarom kiest Henri & Herman voor deze samenwerking?

Adriaan: ‘vanuit Henri & Herman zoeken we de regionale verbinding. Dat doen wij met kunst en cultuur. Wij wilden daar een bijdrage aan leveren en uiteraard naamsbekendheid werven. En dat werkt in dit geval 2 kanten uit. Dat was het idee met de Flintmobiel. Andere partijen waar we mee werken zien dit, vinden het leuk en willen dat ook.  Raymond, Fleetsales Manager bij Henri & Herman: ‘Flint is belangrijk voor onze relaties met klanten.  Een avondje theater vindt iedereen leuk. Niet alleen met relaties naar de voetbal, er is ook een andere doelgroep waar je mee naar het theater kan. Cultuur is ook bij andere doelgroepen belangrijk.’ Geerlof voegt daaraan toe: ‘Regionale verbinding is ons bestaansrecht. Een goede relatie met de regio, je klanten en de dingen kwalitatief goed doen, dat is je bestaansrecht.’

Wat is een bijzonder moment in die 10 jaar die je bij is gebleven?

‘De reacties van mensen zijn altijd leuk. We hebben Flint ook wel eens gebruikt voor bijeenkomsten. Het is een hele leuke omgeving om sessies te kunnen organiseren. Een totaal andere omgeving dan dat wij gewend zijn om in te werken.’ ‘En samenwerken met Harold! Hij is degene die dit soort initiatieven opzet, bedenkt en oppakt. Maar niet alleen dat, hij houdt het ook gaande. Hij is mr. Flint.’ Aldus de heren van Henri & Herman.

Flintmobiel, de ervaring van gebruikers.

Wij waren ook benieuwd naar de ervaring van de mensen die met de Flintmobiel naar het theater zijn geweest en spraken Nettie en Ab van Doorn en Ben en Carla Haasdijk. Ze zijn al jarenlang bevriend. Ze wonen schuin tegenover elkaar in het centrum van Hoevelaken. Beide stellen zijn al heel wat jaren Vriend van Flint. Onafhankelijk van elkaar maken ze ieder jaar een interesselijstje aan de hand van het nieuwe programma. ‘We leggen die lijstjes naast elkaar en maken vervolgens definitieve keuzes’, vertelt Ab. ‘Het komt regelmatig voor dat we voor eenzelfde voorstelling kiezen en dan komen we samen naar Flint’, vult Carla aan.

Enthousiast zijn beide echtparen ook over de Flintmobiel. ‘Een heel bijzondere manier om iets extra’s te doen voor de Vrienden van Flint’ aldus Nettie. ‘Het maakt een avondje uit nóg feestelijker.’ Het viertal is niet alleen te spreken over het fenomeen Flintmobiel, maar ook over de uiterst vriendelijke chauffeurs die zich als echte gastheren en -dames gedragen en zich persoonlijk ‘bekommeren’ om hun gasten.

Theo: ‘Ik heb een keer een 7-zitter van Henri &Herman gereden als Flintmobiel. Ik haalde toen 3 personen op. Daar stonden de buren te zwaaien en die zeiden tot straks in Flint, waarop ik vroeg of zij ook naar het theater gingen en of ze dan niet gelijk wilden meerijden? Een leuke drukte in de auto, en na afloop werd er nog een drankje samen genuttigd.’ Het verbindt echt.

Zijn jullie zelf liefhebbers van het theater?

‘Jazeker,’ geven de heren van Henri & Herman alle drie in koor aan. Raymond voegt toe: ‘Dat is echt door Flint gegroeid. Doordat ik nu regelmatig voorstellingen bezoek met klanten ben ik het echt meer gaan waarderen en ik vind het echt heel leuk. Het voordeel is dat je meerdere genres hebt. Je kan kijken met welke klanten je naar welke voorstellingen kunt gaan. Soms probeer je wat uit of laat je je verrassen. Goede interactie met het publiek is ook heel leuk.’ Geerlof: ja, ook ik ga regelmatig. Ik woon in de buurt van Utrecht, ga daar ook naar verschillende voorstellingen. ‘Flint heeft het echt aangewakkerd.’

Over Henri & Herman

Het bedrijf, in 1896 opgericht door Henri Nefkens, en Herman Stam is in 2016 na een aantal overnames en fusies verdergegaan onder de naam Henri & Herman als ode aan de oprichters. Inmiddels zijn zij sterk vertegenwoordigd in de regio met onder andere 8 vestigingen, een schadebedrijf, leasemaatschappij en pompstation.  Met inmiddels 180 werknemers groeien zij aardig door. Geerlof: ‘We zijn heel erg aan het uitbreiden geweest. In de Automotive gebeurt heel veel. Dat zijn mooie uitdagingen waarmee we te maken hebben. Iets wat bij onze organisatie past: mee veranderen en groeien.’

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving