Lente-uitjes, jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

In 8 theaters in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn
Van za 25 februari t/m zo 5 maart 2023

In de voorjaarsvakantie is jeugdfestival Lente-uitjes er weer. Met de tofste voorstellingen in Flint en De Veerensmederij in Amersfoort, Aan de Slinger in Houten, Theater Kikker, Bibliotheek Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht in hartje Utrecht en bij Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Ook dit jaar een afwisselend programma met voor ieder kind van 2 tot en met 12 jaar een passende voorstelling.

Hier alvast een greep uit het uitgebreide aanbod. Het complete overzicht is te vinden op https://jeugdtheaterindevakantie.nl/lente-uitjes/.

Yalla Yalla | Kubus Kubus Kubus | 3+

Ontdek met de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen! Kubus kubus kubus is een voorstelling met humor over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten.

Te zien in Flint op maandag 27 februari om 11.00 uur en Bibliotheek Utrecht

In de foyer van Flint is een ballenbak, reuzenlego en een tekentafel aanwezig voorafgaand aan de voorstelling Kubus Kubus Kubus.

Erik of het kleine insectenboek | 8+

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij ogen en oren tekort komen.

Te zien in Flint op donderdag 2 maart om 19.00 uur.

In de foyer van Flint is voorafgaand van de voorstelling (vanaf 18,00 uur) van alles te beleven; er kan geproefd worden van een insectenlolly, er kan een insectentattoo voor het goede doel gezet worden. Ook de Bibliotheek Eemland is aanwezig om spannende verhalen rondom het thema zwerfvuil, klimaat en insecten te vertellen.

ISH | FTBLL l Can you kick it | 8+

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterrenuit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Te zien in Flint op zondag 5 maart om 15.00 uur.

Na deze voorstelling is er de mogelijkheid om de cast te leren kennen, trucjes aan te leren en af te sluiten met een gave foto.

Brieven van Beethoven | Holland Opera i.s.m. Muzieksmederij | 8+

De grootvader van Daantje was een beroemd dirigent. Haar vader erfde zijn vleugel. Daarin vinden Daantje en Daria een kistje met Brieven van Beethoven. Het ontroerende verhaal achter deze componist Beethoven, prachtig vanaf 8 jaar.

Te zien in de Veerensmederij

Kijk voor het complete programma, speeltijden en tickets op https://jeugdtheaterindevakantie.nl/lente-uitjes/Lente-uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een project van Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd, Bibliotheek Utrecht, De Lieve Vrouw, Flint, Theater de Veerensmederij en Theater Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. Bekijk het complete programma op https://jeugdtheaterindevakantie.nl/lente-uitjes/.

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving