Lieven Cooiman nieuwe artistiek leider van Flint

Lieven Cooiman (1987) is per direct aangesteld als de nieuwe artistiek leider van Flint theater evenementen en congressen in Amersfoort. Als vervanging door ziekte is hij al bijna een jaar ad interim werkzaam voor Flint.

Directeur Harold Warmelink: ‘’Meteen nadat onze vorige artistiek leider Ank Marx aangaf opnieuw ziek te zijn, hebben we in overleg met haar met Lieven gesproken. Hij heeft ons in de afgelopen periode zijn flexibiliteit en creativiteit getoond. Vanuit zijn enorme netwerk heeft hij in enkele weken tijd ruim 425 culturele instellingen weten samen te brengen waarmee eind januari de campagne #debelofte werd gelanceerd en hij Flint landelijk enorm op de kaart heeft gezet. Ik ben ervan overtuigd dat hij, met zijn energie en ondernemersdrift, Flint ook in artistiek opzicht de komende jaren nog meer kan laten groeien.’’

Na het afronden van zijn opleiding aan het Rotterdams conservatorium heeft hij als producent en zakelijk leider in de klassieke muziekscene voor diverse gesubsidieerde instellingen gewerkt, zoals de Organisatie Oude Muziek en Holland Baroque. Ruim drie jaar geleden maakte hij de overstap naar de theaterwereld als boeker bij impresariaat en vrije producent Kik Productions. Naast zijn werk voor Flint heeft hij een eigen onderneming waarmee hij livemuziek op maat bij uitvaarten organiseert.

Lieven: “Ondanks de bizarre tijd die we nu met elkaar doormaken heb ik Flint leren kennen als een zeer ambitieuze, hechte en dynamische organisatie. Een plek waar wordt gedacht in kansen, iets wat heel erg bij mij past. Tijdens de eerste heropening in september vorig jaar, noemde een bezoeker mij na een voorstelling het enorme gemis van mijn inmiddels overleden voorganger Ank Marx. Ik heb de grote verantwoordelijkheid en de eervolle taak gekregen om haar op te volgen. Mooi en prachtig eigenlijk, dat door alle noodzakelijk verplaatste voorstellingen in verband met corona, haar hand de komende seizoenen nog te zien is in de programmering. Zo wijst ze onze bezoekers en mij nog even de weg.

Als Flint kunnen we niet wachten om ons, als het straks weer mag, opnieuw met het Amersfoortse publiek in de gehele breedte te verbinden. Dat we ons weer door een live voorstelling of concert kunnen laten raken, vermaken, ontroeren, nadenken, bewegen, herkennen of verdiepen. Om de belofte waar we van hebben gedroomd daadwerkelijk in te lossen. Geweldig om daaraan een bijdrage te mogen leveren.’’

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving