Terugblik September Me Festival 2023

Een muzikaal avontuur

Bijzondere optredens, interactieve decoratie en een divers publiek zorgden voor de perfecte sfeer op het September Me Festival 2023, dat afgelopen weekend de harten van muziekliefhebbers veroverde. Een onvergetelijk evenement vol innovatie en creativiteit dat Flint van donderdag 21 t/m zondag 24 september transformeerde tot hét centrum van de (klassieke) muziek.

Technologische hoogstandjes

Dit jaar schitterde het festival met verbazingwekkende muziekinstallaties, waaronder een robotorkest en een piano met beeldgeneratie. Deze technologische hoogstandjes waren niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog.

Artist in Focus: Kinan Azmeh

Eén van de hoogtepunten van het festival waren de optredens van de van oorsprong Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh, de ‘artist in focus’ van dit jaar. Donderdagavond opende hij samen met het Ragazze Quartet en het Amersfoorts Jeugd Orkest het festival op spectaculaire wijze. Hun muzikale samenwerking was een inspirerende ode aan innovatie en creativiteit.

Nieuwe Wegen

Het September Me – muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, samengesteld door artistiek leider Ragazze Quartet, blijft jaar na jaar groeien. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. Deze editie was dat ‘Nieuwe Wegen’, waarbij artiesten over de grenzen van hun eigen genres gaan en zo op zeer verschillende manieren buiten platgetreden wegen traden. Remy van Kesteren verwoordde het mooi: “Tja, op een gegeven moment had ik alle harpmuziek wel gespeeld. Dan kun je denken, ik doe dat tot einde van mijn leven, of je gaat juist op zoek naar andere vormen. Dat laatste doe ik nu met veel plezier.”

Harmonieuze verbinding

Het September Me Festival heeft opnieuw bewezen dat muziek en creativiteit grenzen kunnen overstijgen en mensen kunnen verbinden. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving