Uniek theaterconcert ‘De Passie’ voor de zevende keer in Flint

Na het succes van voorgaande jaren, komt ook dit jaar de Amersfoortse productie ‘De Passie’ terug in Flint. De voorbereidingen voor de nieuwe theaterconcerten zijn in volle gang. Op 6 en 7 april is dit unieke theaterconcert te zien in Flint. Vorig jaar bezochten ruim 1.000 bezoekers ‘De Passie’.

‘De Passie’ is een muzikale ontmoeting tussen de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach en de musical ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Een orkest en band brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Een professionele jonge cast van solisten uit de klassieke muziek- en musicalwereld zorgen voor een mooie vertolking op het toneel.

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Aan de hand van solisten, een koor en een verteller wordt u meegenomen langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Flint hebben hun enthousiasme gebundeld met deze Amersfoortse productie die nergens anders te zien is dan in Flint! De uniek combinatie van klassiek en rock zal het publiek verrassen.

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving