breaking convention fb banner 002.jpeg
SSM_1_Credit_Owen_Ling.jpg
SSM_2_Credit_Owen_Ling.jpg
SSM_3_Credit_Owen_Ling.jpg

Breakin' Convention

Het baanbrekende hiphopfestival uit London, voor het eerst in Nederland!

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit London, komt voor het eerst naar Nederland! Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Beleef deze ultieme viering van hiphopcultuur! 

Programma

17:00 - 18:00 uur: Workshop van Soweto Skeleton Movers
18:00 - 19:15 uur: Jamming & Battles
19:30 - 21:30 uur: Voorstelling
21:45 - 22:30 uur: Q&A en afterparty

Bevestigde internationale acts:

Soweto Skeleton Movers - Zuid-Afrika
Afkomstig uit de meest beruchte township van het Afrikaanse continent. De Soweto Skeleton Movers hebben hun eigen draai aan de pantsula (afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden. Hun unieke vorm van dansen - om nog maar te zwijgen van hun magische hoedentrucs - doen je versteld staan.

Joseph Toonga - Verenigd Koninkrijk
De tweede act is de Britse hiphop crew Just Us Dance: ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om vermoedens over de zwarte figuur te ontkrachten. Een intens en uiteindelijk verlossend werk.

Kinetic Art - Japan & Duitsland
Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortiongevormd als danspaar.  

Bevestigde lokale acts:

Justin de Jager

Justin de Jager begon als breakdancer. Door zijn interesse in verschillende bewegingstalen, kwam hij in aanraking met de hedendaagse dans. Na zijn studie aan meerdere academies besloot hij zijn eigen weg te gaan en ontwikkelde hij zijn eigen interpretatie van het bewegingsconcept 'threading'. Justins werk wordt gekenmerkt door complex partnerwerk dat je in een hypnotiserende trance brengt.

Wennah Wilkers

Deze Filipijnse powerhouse vervaagt graag de grenzen tussen urban en hedendaagse dans,  waarbij ze haar authentieke danstaal al een tijdje toont in verschillende theaters en cyphers. Haar echte passie ligt echter bij House Dance. Sinds 2012 maakt Wenna deel uit van XGEN, een Nederlandse house dance crew die op internationaal niveau actief is.

Ozzi

Deze Utrechtse b-boy werd in 2018 Nederlands kampioen Breakdance. Ozzy heeft een stijl ontwikkeld waarbij de focus ligt op esthetiek en controle. Hierdoor zien onmogelijke bewegingen er verraderlijk licht uit. Tijdens Breakin' Convention voert Ozzi een choreografie uit van zijn crewgenoot Liam, waarin de onderhandeling met de wetten van de natuur krachtig wordt belicht. 

www.breakinconvention.com 

Dans

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Choreograaf

Joseph Toonga

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!