De Passie @Peter Putters www (6).jpg

De Passie

Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar

Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Matthäus-Passion óf Jesus Christ Superstar. Na vijf succesvolle theateredities en afgelopen seizoen een prachtige online editie staat De Passie aankomend seizoen weer op de planken in de Rabobank Theaterzaal van Flint.

‘De Passie’ combineert de indrukwekkende muziek uit de meesterwerken van Johann Sebastian Bach en van Andrew Lloyd Webber. Een orkest, band, koor en solisten brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Laat u verrassen door de unieke combinatie van klassiek en rock.

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Ook deze keer neemt Ruud van Overdijk de rol van Jezus op zich. De verteller neemt u mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd.

Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst. Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Flint hebben hun enthousiasme gebundeld met deze Amersfoortse productie!

          

Bijzonder Klassieke muziek Muziek Musical

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Verteller

Bram de Win

Jesus

Ruud van Overdijk

Judas

Jeffrey Italiaander

Sopraan 1

Saskia Voorbach

Sopraan 2 /Maria Magdalena

Anna Langner

Alt

Marjo van Someren

Alt 2

Joyce van Gils

Pilatus / Tenor 1

Bastiaan Sparnaay

Annas / Simon / Tenor 2

Jeroen C. Molenaar

Kajafas / Bas 1

Guido Gottenberg

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!