©PhileDeprez5079.jpg
©PhileDeprez5104.jpg
©PhileDeprez5146.jpg
©PhileDeprez2252.jpg
©PhileDeprez2639.jpg
©PhileDeprez2382.jpg

Hebriana

Het Nationale Theater

Drie zussen komen na de dood van hun vader samen in het familiehuis aan de Zweedse kust. Met hun moeder, partners en de aangewaaide gast Axel vieren ze daar Midzomer. Naarmate de avond vordert en de zon maar niet ondergaat, komen sluimerende relatieproblemen, onderdrukte verlangens en existentiële wanhoop steeds meer aan het licht. Heeft de jongste zus Hebriana, de stille buitenstaander, wél het antwoord op de vraag: hoe in deze wereld te leven?

Hebriana speelt zich af in het jaar 1986. Een jaar waarin de wereld werd opgeschud door de catastrofe in Tsjernobyl en de politieke moord op de Zweedse premier Olof Palme. Op meesterlijke wijze vertaalt schrijver Lars Norén de ecologische, politieke en maatschappelijke wanhoop van die tijd in een familiedrama, waarin de spanningen tot een kookpunt oplopen en wegkijken niet langer optie is.

Vorig jaar maakte regisseur Erik Whien de succesvolle voorstellingen Sea Wall en De Zaak Shell. Acteur Emmanuel Ohene Boafo won de Louis d’Or voor zijn rol in Sea Wall en Jaap Spijkers de Arlecchino voor zijn rol in De Zaak Shell. Met Hebriana regisseert Whien zijn eerste ‘grote zaal’ voorstelling bij Het Nationale Theater.

www.hnt.nl

Toneelcursus 'Kijken naar Toneel'
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Toneelcursus 'Kijken naar Toneel', waarin Dramaturg Laura Simonse u meeneemt in het maakproces van een toneelvoorstelling.
Kijk hier voor meer informatie

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Theaterkrant

Er valt veel te genieten aan het exploderende zevenkoppige familieconstruct.

Theaterkrant

Er valt veel te genieten aan het exploderende zevenkoppige familieconstruct.

De Volkskrant

Een opvallend luchtige voorstelling.

De Volkskrant

Een opvallend luchtige voorstelling.

Credits

Tekst

Lars Norén

Regie

Erik Whien

Spel

Soumaya Ahouaoui,  Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Keja Klaasje Kwestro, Mark Rietman, Betty Schuurman, Joris Smit

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!