De-witte-pomp-De-koning-bakt-een-huis-©-Vladimir-Mayorov-4.jpg
De-witte-pomp-De-koning-bakt-een-huis-©-Vladimir-Mayorov-1.jpg
De-witte-pomp-De-koning-bakt-een-huis-©-Vladimir-Mayorov-3.jpg

De Koning bakt een huis (2+) - De Witte Pomp

Kindermuziekweek

De koning bakt een huis is een kleine, poëtische en muzikale voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch tevoorschijn komen. Over grote thema's op een kleine schaal. Met een poppenspeler en een muzikant.

Blootpad is een verlegen dier en altijd thuis. Hij draait potten en vazen van klei die hij in zijn kelder onder zijn huisje opgraaft. Nooit komt hij buiten de deur. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Deze brief maakt Blootpad heel onrustig en uit paniek frommelt hij de brief op en gooit hem weg. Ondertussen is het feest in volle gang, alle dieren zingen uit volle borst. Totdat Olifant ontdekt dat Blootpad er niet is. Hij is diep beledigd en dendert naar het huis van Blootpad: ”Waarom ben je niet op mijn feest?” Blootpad stottert: “Ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant, hij heeft medelijden met hem, pakt de klei en begint te kneden. Klei je mee?

De koning bakt een huis is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.

Kindermuziekweek
Nederland staat vanaf 24 maart tot en met 2 april tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen brengen we ieder kind in aanraking met muziek. Leer DJ-en als een pro, brul mee met het sokpop-concert, vlieg mee op de klanken van grote orkesten of leer je eigen instrument maken én bespelen. Ervaar de kracht van muziek! In dit kader staan op zaterdag 25 maart de voorstelling De Koning bakt een huis (2+) en op zondag 2 en maandag 3 april Wacht 's even (vanaf 6 maanden) op het programma in de Sint Aegtenkapel. 

www.dewittepomp.nl

Familievoorstelling Muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!