Marinierskapel.jpg
Marinierskapel1.jpg.png

Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v Majoor Arjan Tien

Mondriaan, An Essay in Primary Colors

Op 14 oktober nemen de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor Arjan Tien, componist Johan de Meij, theatermaker Rob Hauser en saxofoon-virtuoos Henk van Twillert u mee op een muzikaal avontuur. Dit avontuur voert ons door de verschillende leef- en stijlperiodes van Mondriaan, geboren in Amersfoort 7 Maart 1872. Het gezelschap geeft u een intiem kijkje in zijn bijzondere leven: zijn roots (ondersteund door muziek van Bach), zijn voorliefde voor jazz en ballroomdansen, zijn rigoureuze manier van keuzes maken, zijn zoektocht naar totale abstractie, zijn laatste kunstwerk Victory Boogie Woogie en zijn humor. Johan de Meij brengt het allemaal samen in Mondriaan, An Essay in Primary Colors voor Baritonsaxofoon en Harmonieorkest.

Dit programma is onderdeel van #mondriaan150
In 2022 is het alweer 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Aan dit jubileum wordt niet zomaar voorbijgegaan! Ga voor meer informatie naar www.mondriaan150.nl

Muziek Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v Majoor Arjan Tien

Solist Bariton Saxofoon - Henk van Twillert

Componist - Johan de Meij

Regie, decor en lichtconcept - Rob Hauser

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!