OPERA2DAY - De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (Jie Ma) 2.jpg
De_vernuftige_edelman_Don_Quichot_van_La_Mancha_OPERA2DAY_©Bart Grietens_001.jpg
De_vernuftige_edelman_Don_Quichot_van_La_Mancha_OPERA2DAY_©Bart Grietens_003.jpg
De_vernuftige_edelman_Don_Quichot_van_La_Mancha_OPERA2DAY_©Bart Grietens_004.jpg
De_vernuftige_edelman_Don_Quichot_van_La_Mancha_OPERA2DAY_©Bart Grietens_008.jpg
De_vernuftige_edelman_Don_Quichot_van_La_Mancha_OPERA2DAY_©Bart Grietens_010.jpg

Opera2Day & New European Ensemble - Don Quichot

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

Een avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie

Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen is weggelegd. De productie is een avontuurlijke opvolger van de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi – Dangerous Liaisons, dat ook in Amersfoort juichend werd ontvangen en langs uitverkochte zalen reisde. “Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht”, schreef de Volkskrant over die productie. 

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

De opera wordt boventiteld in het Nederlands en Engels.

www.opera2day.nl

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Tijdens de inleiding zal u meer te horen krijgen over de muziek, de roman Don Quichot van Miguel de Cervantes, het libretto en over de verschillende interpretaties en invalshoeken bij de productie. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

Opera

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Volkskrant

Opera2day brengt een hedendaagse Don Quichot met fraaie muziek en een bureaustoel als paard

Volkskrant.nl

Volkskrant

Opera2day brengt een hedendaagse Don Quichot met fraaie muziek en een bureaustoel als paard

De Italiaanse librettist en regisseur Stefano Simone Pintor maakte er een muziektheatrale versie van. Componist Vanni Moretto gebruikte bestaande, vooral middeleeuwse muziek en vlocht die aan elkaar met eigen composities. Twee ensembles uit verschillende werelden verenen onder leiding van Hernán Schvartzman wonderschoon hun krachten: het New European Ensemble en La fonte musica, gespecialiseerd in middeleeuwse en renaissancemuziek.

Theaterkrant

Pintors Don Quichot zit op de apenrots van de Zuidas

Theaterkrant.nl

Theaterkrant

Pintors Don Quichot zit op de apenrots van de Zuidas

Het is ook genieten van de muziek, een mix van middeleeuwse composities en modern werk, met een vleugje Spanje en Noord-Afrika, prachtig live gespeeld door New European Ensemble en het middeleeuwse ensemble La fonte musica onder leiding van Hernán Schvartzman. En dan het decor van Herbert Janse, waarin bureaustoelen veranderen in paarden, een gigantische clubsandwich in een bed en een eiland en de archief- en boekenkasten vol geheimen blijken te zitten. Een lust om naar te kijken.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!