Blog van Harold: Flint werkt samen

Flint werkt samen

Flint werkt graag samen. Het liefst met organisaties uit de regio Amersfoort. Wij maken verbinding met inwoners van Amersfoort en omstreken om maatschappelijk impact te maken. Én om de activiteiten van Flint vast onderdeel te laten worden van hun leven. In deze blog vertel ik je welke samenwerkingen Flint allemaal heeft. Houd je vast: het zijn er veel!

De Lieve Flint
De bekendste samenwerking van Flint ken je misschien wel. Samen met theater De Lieve Vrouw op het Lieve Vrouwekerkhof werken we aan ‘De Lieve Flint’. Zo ontketenen wij een wervelstorm van voorstellingen die je doet verlangen om zowel naar Flint als De Lieve Vrouw te komen. Beide theaters selecteren een deel van hun voorstellingen en presenteren die aan elkaars publiek. Sinds dit theaterseizoen programmeert Flint samen met De Lieve Vrouw een gevarieerd aanbod van jeugdvoorstellingen, muziek en cabaret. Het seizoen 2023 is inmiddels weer goed op stoom.

En ook…
Maar er is meer. Zo werkt Flint  ook samen met bekende groeperingen als het Amersfoortse Jeugd Orkest (AJO), de talentenkweekvijver Per Expressie, het Songwriters Gilde Amersfoort, Scholen in de Kunst, Bibliotheek Eemland, de Wijkjury Amersfoort en het ICOONtheater in Vathorst in Amersfoort Noord. De nieuwbouwwijk Vathorst heeft inmiddels ruim 28.000 inwoners en een prachtig complex waarin de bibliotheek en een vlakke vloer theater zijn gevestigd. Het ICOONtheater is onderdeel van Scholen in de Kunst en wordt voornamelijk gebruikt door en voor onderwijs. Ik vind het heel belangrijk dat we als theater de wijk ingaan. Dat levert een mooie nieuwe verbinding op met deze grote groep inwoners van de stad.

Maar ook nog…
En dan ben ik nog niet eens klaar met de mooie lijst aan samenwerkingen. Ik denk bijvoorbeeld ook aan Pynarello, de groep ambitieuze musici onder leiding van Lonneke van Straalen, het Ragazze Quartet met het jaarlijkse kleurrijke klassieke muziekfestival September Me, het NEOS Cultuuronderwijs voor elk kind in de regio Amersfoort, Stichting In de Knop (componeren kun je leren), de Kunstbende Utrecht (creatief platform voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar), de stichting Podiumpas (onbeperkt naar voorstellingen en concerten), We Are Public (gratis toegang tot een ultieme selectie kunst en cultuur) en Stichting SDGHUB (platform voor duurzaamheid).

Shout-out naar stichting Vier het Leven
Graag wil ik tot slot één bijzondere samenwerking uitlichten en dat is met de stichting Vier het Leven. Deze stichting organiseert activiteiten voor – vaak eenzame – ouderen. De mensen gaan samen naar het theater, filmhuis, bioscoop of museum in de buurt en worden thuis opgehaald door een leeftijdsgenoot of een vrijwilliger. Na afloop worden de ouderen weer thuis gebracht. Samen uit, samen genieten. Deze stichting wordt mogelijk gemaakt door zo’n  1800 vrijwilligers. Het is een prachtig initiatief en ik werk met veel plezier nauw samen met deze stichting. Ik ben er trots op dat Flint één van de theaters is waar het leven letterlijk gevierd mag worden.

Het perfecte podium voor iedere zakelijke bijeenkomst