Blog van Harold: we mogen weer! Flint is weer geopend!

We hebben er heel lang op gewacht, maar na ruim anderhalf jaar is Flint weer geopend voor bezoekers! Met dank aan de coronapas. Sinds 25 september is de QR-code ingevoerd, zodat iedereen weer naar het theater kan.

Tonen van je QR-code
Net als in andere landen is er ook in ons land veel protest tegen de invoering van de te tonen QR-code bij binnenkomst van onder meer een theater zoals Flint. Ik heb al vele mails ontvangen met de vraag waarom wij meewerken aan een tweedeling in de maatschappij. Ik beantwoord deze mails allemaal persoonlijk. Vaak krijg ik te horen: u heeft een keuze. Dat klopt! Wij hebben ervoor gekozen open te gaan, zodat voorstellingen weer door kunnen gaan en medewerkers van ons theater weer aan het werk kunnen, net als artiesten. De consequentie daarvan is dat we jammer genoeg moeten werken met de QR-code. Maar het is een tijdelijke maatregel, een noodzakelijke laatste beperking voordat we weer helemaal open kunnen.

Weigering van optreden
We hebben intussen ervaring met de controle van de QR-codes en ik constateer dat ons theaterpubliek met ons meebeweegt in het nemen van deze laatste hobbel. Een aantal artiesten heeft laten weten dat ze niets zien in de coronapas en hun optredens niet door laten gaan zolang je hun voorstelling alleen kunt bezoeken door een QR-code te tonen.

Tijdelijke maatregel
De theaters zijn de dupe geworden van de situatie: Op de agenda van Flint staat onder meer een show van Hans Teeuwen in november en Jandino Asporaat volgend jaar in februari. Het is nog niet zeker of de coronapas dan nog wordt gebruikt. Dus we ondernemen pas actie als we dat zeker weten.

Het annuleren van optredens is natuurlijk heel jammer voor het publiek. Zij hebben zich enorm verheugd op de voorstelling. De coronapas is een tijdelijke maatregel die ons nu helpt om op een veilige manier onze deuren te openen.

We mogen weer!
Gelukkig staat de overgrote meerderheid van artiesten en gezelschappen te trappelen van ongeduld om weer te starten. Persoonlijk verheug ik me op onze concerten in de Sint Aegtenkapel, Huub Stapel met zijn voorstelling over het huwelijk, De Dijk, de bijzondere dansvoorstelling van The Ruggeds, Plien & Bianca, Kasper van der Laan en Pieter Derks.

Je merkt de positieve sfeer ook echt in de zaal tijdens de voorstelling.  Ik heb er zin in!

We mogen weer! 

Het perfecte podium voor iedere zakelijke bijeenkomst