Nieuws: Flint verwelkomt Stichting Positieve Impact

Bij Flint was het dinsdag 27 juni een bijzondere dag, want we mochten Stichting Positieve Impact verwelkomen. Hoewel dit geen nieuw evenement bij Flint is, is het wél een nieuwe naam die je zeker moet onthouden!

Stichting Positieve Impact is de nieuwe naam waaronder stichting Nederland CO2 Neutraal verdergaat. Onder de oude naam heeft de stichting de afgelopen 10 jaar meer dan 40 events georganiseerd. Hier hebben zo’n 10 duizend personen afkomstig van verschillende organisaties aan deelgenomen. Sinds 2022 organiseren zij evenementen bij Flint, om bezoekers te inspireren en motiveren om (hun organisatie) te verduurzamen.

De stichting pakt evenementen op een andere manier aan dan gebruikelijk bij zakelijke bijeenkomsten. In plaats van een hotel of congrescentrum, vinden de evenementen plaats in het theater van Flint, waarbij een cabaretier de afsluiting verzorgt en oprichter Thijs Lindhout, tevens theatermaker en inspirerend spreker, de dag aan elkaar praat.

De duurzaamheidsambitie van Flint is om in 2030 een klimaat neutrale cultuurinstelling te zijn die met haar programmering een bijdrage levert aan cultuur in relatie tot klimaat. Onder een klimaat neutrale cultuurinstelling verstaan we een minimale CO2footprint.

We zijn ontzettend trots op deze mooie samenwerking, aangezien Stichting Positieve impact ook drager is van Flint en kunst en cultuur in Amersfoort een warm hart toedragen. Zij zijn zelfs naamgever geworden van een van onze zalen, die nu de Stichting Positieve Impact zaal heet.

We kijken uit naar een fantastische voortzetting van dit partnerschap. Samen blijven we nog meer positieve impact creëren en de kracht van kunst en cultuur blijven uitdragen!

Het perfecte podium voor iedere zakelijke bijeenkomst