hero image

Klassieke muziek

Grenzeloos – Frommermann en Eric Corton

Eenzame Kerst

Voor het eerst een echte kerstvertelling tijdens hun kerstconcerttraditie.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Ook dit jaar brengt vocaal ensemble Frommermann een kerstvoorstelling. Ditmaal wordt het een heel bijzondere, omdat het voor het eerst in hun rijke kerstconcerttraditie om een échte kerstvertelling gaat, speciaal voor de gelegenheid geschreven door acteur, schrijver en muzikant Eric Corton.
Een kerstverhaal, voorgedragen door Corton zelf, over dat waar we allemaal misschien wel het bangst voor zijn: een eenzame kerst. Over een man met goede bedoelingen en verkeerde keuzes. Van arrogante zielenrust die omslaat in blinde paniek als het diner van 25 december nadert. Over van alles bij elkaar proberen te houden en uiteindelijk los moeten laten. Over het misschien wel vrede vinden in een eenzame kerst. Want, wat is eenzaamheid eigenlijk en wanneer gaat dat pijn doen?
Een kerstvoorstelling waarbij Frommermanns vaste elementen uiteraard aanwezig zijn; liederen die nooit té stichtelijk worden en door alle genres snijden als een mes door het boterlam, virtuoze samenzang, vocale charme en humor. In Eenzame Kerst met Frommermann en Corton, zullen vertelling en muziek elkaar op humoristische en soms licht ironische wijze bevragen, aanvullen en becommentariëren, en op altijd aangename muzikale wijze invulling geven aan hoe wij elkaar verliezen door onszelf te vinden. Precies waar kerst niet voor was bedoeld….

Grenzeloos

De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Zo brengt Frommermann samen met acteur, schrijver en muzikant Eric Corton Een Eenzame Kerst in december, onderzoekt Ragazze Quartet in Lamento rouw in verschillende continenten en door de eeuwen heen. Bandoneonist Carel Kraayenhof en pianiste Marietta Petkova vinden elkaar in een autobiografisch getint programma, getiteld de Hand van de Beer.
Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers. Artistiek leider Ragazze Quartet  stelde het programma samen.

Frommermann 
In 2005 vonden zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. Als eerbetoon vernoemden zij zich naar de oprichter van hun idolen: Harry Frommermann. Honderden repetities, talloze memorabele concerten, zes cd’s en vele radio- en televisieoptredens liggen inmiddels achter hen. Het repertoire en de bezetting zijn gegroeid en uitgebreid. Nostalgische hits, klassieke pareltjes en hedendaagse meezingers staan vreedzaam naast elkaar op de setlist. Maar Frommermanns missie is sinds het eerste uur ongewijzigd: het brengen van de heerlijkste muziek op het hoogste niveau.

Eric Corton 
Eric Corton (1969) is een artistieke duizendpoot. Zijn carrière begon op de Toneelschool in Maastricht. Na een aantal jaren als acteur te hebben gewerkt kwam hij terecht bij radiozender 3FM en ontpopte hij zich tot een veelgevraagd radio- en tv-presentator. Naast acteren en presenteren schrijft hij boeken, columns, houdt hij lezingen en maakt hij af en toe ook nog muziek. 

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving