hero image

Keti Koti Tafel

De theaterversie van de Keti Koti Tafel

Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 5,00
Archief

In Flint bieden Orkater en Stichting Keti Koti Tafel vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen zwarte mensen en witte mensen, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% zwart) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode.

De Theaterversie van de Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel in Flint bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Deze tafel biedt geen volledige maaltijd, maar kleine hapjes, één-op-één gesprekken, bijzondere rituelen, muziek en een gezamenlijke afsluiting, allemaal onder leiding van een gespreksleider van Stichting Keti Koti Tafel.

Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en zwarte mensen een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee u zich het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.

logo amersfoort ontketent

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving