hero image

Klassieke muziek

Opera

Nederlandse Reisopera

Pocketopera Jevgeni Onjegin

Een intieme en intense bewerking van Tsjaikovski’s bekende operaklassieker.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 30,00
  • 1e Rang € 27,50
  • 2e Rang € 25,00
  • 3e Rang € 22,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Hartstocht onder een vergrootglas
Sadder and wiser roepen de zussen Tatjana en Olga na de begrafenis van Jevgeni Onjegin herinneringen op door te bladeren in een vergeeld fotoalbum. Wat zou er gebeurd zijn als Tatjana op die bewuste nacht geen hartstochtelijke liefdesbrief aan Onjegin had geschreven? En hoe zou het Olga zijn vergaan als zij niet had gedanst en geflirt met Onjegin? Het is het uitgangspunt voor een tot in detail uitgewerkte pocketversie van Tsjaikovski’s geliefde opera. Door middel van videoprojecties in het decor zien we welke andere keuzes ze hadden kunnen maken: zouden hun levens dan anders verlopen zijn?

Ontroerend drama vol emotionele conflicten
Jevgeni Onjegin is een intieme en intense bewerking van Tsjaikovski’s bekende operaklassieker. Een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek, waaronder de bekende Brief-aria van Tatjana. De productie heeft een intieme setting: het publiek heeft direct contact met zangers en muzikanten op het podium en maakt het verhaal van dichtbij mee.

Het verhaal
We zien de jonge überromantische maar niet bijster knappe Tatjana en haar oudere zuster Olga, die weet hoe ze haar beeldschone uiterlijk moet inzetten. Tatjana verliest haar hart aan de player Onjegin, maar die wijst haar af. Onjegin flirt met Olga, waardoor die het aan de stok krijgt met zijn beste vriend, de dichter Lenski. Hij daagt zijn handtastelijke vriend uit voor een duel, maar moet dat met de dood bekopen. Olga blijft alleen achter. Jaren later ontmoeten Tatjana en Onjegin elkaar weer: het lelijke jonge eendje van toen blijkt een zelfverzekerde mooie vrouw te zijn geworden en Onjegin wordt stapelverliefd op haar. Maar Tatjana is inmiddels de vrouw van Prins Gremin. Hoewel Tatjana in een emotioneel samenzijn bekent dat ze nog steeds van Onjegin houdt, laat zij hem weten de gelofte van trouw aan haar echtgenoot niet te willen breken.

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Credits

ROLLEN
Larina - NN Tatjana - Anna Emelianova Olga - Leonie van Rheden Filippjevna - NN Jevgeni Onjegin - Vincenzo Neri Lenski - Yaroslav Abaimov Prins Gremin - Rafał Pawnuk Minstreel - Walter de Kok Figuratie - Hanneke Engels, John Fernon, Maggie Symonds
MUZIKALE LEIDING
Marco Alibrando
REGIE
Kai Anne Schuhmacher
DECOR,- EN KOSTUUMONTWERP
Dominique Wiesbauer
LICHTONTWERP
Lianne Eikelenboom
Promobeeld operavoorstelling Pocketopera Jevgeni Onjegin van Nederlands Reisopera in theater Flint Amersfoort

Lees de blog van de teamleider Marketing, die deze voorstelling onlangs zag.

Blog: een avond met de pocketversie van Jevgeni Onegin door de Nederlandse Reisopera, door teamleider Marketing Marcel van Zijl.

Lees de blog

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving