hero image

Bijzonder

Festival

Internationaal

Klassieke muziek

Muziek

September Me Festival 2023 – dag 1

Programma donderdag 21 september

Muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers - met Kinan Azmeh, Ragazze Quartet & Amersfoorts Jeugd Orkest en Perforator

  • Passe-partout € 200,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Losse kaarten voor de voorstellingen kunnen hieronder in het programmaoverzicht besteld worden.

September Me maakt Amersfoort van 21–24 september 2023 voor de zevende keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Nieuwe Wegen.

September Me passe-partout

Losse kaarten voor de voorstellingen kunnen hieronder in het programmaoverzicht besteld worden. Wil je het hele festivalweekend nieuwe muzikale wegen verkennen met o.a. Nynke Laverman, Ragazze Quartet, Artist in Focus Kinan Azmeh, Slagwerk Den Haag en Remy van Kesteren? Het September Me passe-partout geeft toegang tot alle concerten en voorstellingen tijdens September Me 2023 (21 – 24 september), inclusief de dagelijkse dinerconcerten.

Programma en losse kaarten September Me - dag 1

Bestel kaarten

Lees meer op september-me.nl

Geniet van een smaakvol en verrassend veganistisch tweegangendiner (voorgerecht, hoofdgerecht, inclusief 2 drankjes) in TREK. Tussen de gangen door laat het innovatieve duo Perforator een bonte verzameling van zelfgebouwde instrumenten tot leven komen.

Menu

  • Coquilles van knolselderij
  • Vegan moussaka

Heb je dieetwensen en/of allergieën? Mail naar kassa@flint.nl.

Perforator

Een handschoen bezingt het leven, oren op wielen scheuren over het podium als de hobo speelt en buitenaardse klanken klinken vanuit een ballon die door het publiek wordt overgegooid. Een fantasierijke, absurdistische werkwijze ontwikkeld door het innovatieve duo Perforator, bestaande uit hoboïst Marlies van Gangelen en uitvinder Akim Moiseenkov. De hobo versmelt met het decor, bewegingen worden muziek en vernuftige live elektronica zet de wereld op zijn kop. Perforator bouwt bruggen tussen muziekgenres en kunst disciplines met verwondering als drijfveer. Het duo maakte in 2016 hun debuut op het Holland Festival.

Bestel kaarten

Lees meer op september-me.nl

Bestel kaarten

Lees meer op september-me.nl

Kinan Azmeh (Artist in Focus), Ragazze Quartet & Amersfoorts Jeugd Orkest

Kinan Azmeh

De oorspronkelijk uit Damascus, Syrië afkomstige klarinettist en componist Kinan Azmeh is dit jaar Artist in Focus tijdens September Me 2023. Azmeh, geprezen door zowel critici als publiek, heeft internationale erkenning gekregen voor zijn genre-overschrijdende muzikale stem. Naast zijn eigen Arab-Jazz Quartet CityBand en zijn Hewar trio, speelt hij sinds 2012 met Yo-Yo Ma’s Silkroad Ensemble, bij wiens met een Grammy Award bekroonde album Sing Me Home uit 2017 hij als klarinettist en componist betrokken is. Kinans composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer-en orkest muziek, evenals muziek voor film, live visuals en elektronica. Zijn eerste opera Songs for Days to Come, die volledig in het Arabisch gezongen is, ging in 2022 in première in Osnabrück, Duitsland en werd lovend ontvangen. Onlangs is Azmeh op voordracht van president Joe Biden benoemd tot lid van The National Council on the Arts.

Quotes

‘[Azmehs] rhapsodic clarinet is able to seduce with a rare intimacy and explode in ecstasy.’ – Los Angeles Times

Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet, artistiek leider van September Me, zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Amersfoorts Jeugd Orkest

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een groot symfonische bezetting met een goed bezet strijkorkest, dubbel hout, een volledige kopergroep en slagwerk. Het AJO staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Rolf Buijs. De ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar, delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in samenspelen en de gretigheid om zichzelf muzikaal te willen ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland. Het repertoire is uitdagend en varieert van vroeg klassiek via romantiek naar hedendaagse muziek, met uitstapjes naar andere genres zoals jazz, klezmer en tango.

Bestel kaarten

Lees meer op september-me.nl

Meer September Me?

Ga voor meer informatie en het volledige programma naar september-me.nl

Promobeeld van het September Me Festival Flint theater Amersfoort 2023

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving