REMLA | Blog over de voorstelling

REMLA een voorstelling met een unieke combinatie van Dans en live-muziek!

Verrassend, indrukwekkend en betoverend
Bestel hier direct tickets

Op zaterdag 7 oktober waren we aanwezig bij de voorstelling REMLA in theater De KOM in Nieuwegein. Een verrassende, en indrukwekkende voorstelling. REMLA wordt uitgevoerd door Redouan Ait Chitt (bekend als Redo), Denden Karadeniz (bekend van o.a. So You Think you can dance) en het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO).

Verbinding
Tijdens de voorstelling REMLA staat de volgende vraag centraal: Zijn onze werelden werkelijk zo verschillend als we denken, of delen we toch meer dan dat we vermoeden?

De zoektocht naar verbinding begint met het zetten van een eerste stap, en dat is precies wat Redo en Denden doen. Ze nemen ons mee op een emotionele reis die begint bij hun eigen roots. Door de muziek die de dans ondersteunt wordt de voorstelling voelbaar en ben je vanaf het begin tot aan het einde geboeid. Bekijk hier de trailer

Het Amsterdams Andalusisch Orkest
De muzikale begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest is adembenemend. De klanken en ritmes nemen je mee op reis en wekken emoties op. De muziek is een essentieel onderdeel van deze voorstelling; het AAO voegt een rijke, levendige laag toe aan het verhaal.

Over Redo
Redo, een internationaal gerenommeerde breakdancer, heeft zijn sporen in de danswereld ruimschoots verdiend. In 2019 ontving hij de prestigieuze Zwaan-prijs voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie.’ Bovendien ontving hij in 2020 een Koninklijke onderscheiding voor zijn onvermoeibare inzet om jongeren, inclusief mensen met een beperking, te inspireren om te dansen. Zijn passie en toewijding zijn inspirerend voor ons  allen.

Over Denden Karadeniz
Denden Karadeniz is een andere bekende naam in de danswereld. Hij is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time To Dance en is artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.

Een tip voor een fijn avondje uit
REMLA is een voorstelling dat zowel diepgaand als vermakelijk is. Het herinnert ons eraan dat, ondanks onze verschillen, we allemaal verbonden zijn met elkaar.

REMLA is een voorstelling die jong en oud inspireert om open te staan voor anderen, om te luisteren naar verhalen en om te geloven in de kracht van verbinding.

Te zien op vrijdag 27 oktober in Flint
Kom op 27 oktober naar Flint om REMLA zelf te beleven. Wij vonden het een ervaring waar we nog lang over hebben nagepraat en die we heel graag met anderen willen delen!

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving