Saman Amini wint Charlotte Köhler Prijs 2023

De Charlotte Köhler Prijzen: twee aanmoedigingsprijzen van elk 20.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die jaarlijks naar getalenteerde makers in beeldende kunst en theater gaan. Onlangs mocht theatermaker, performer en muzikant Saman Amini de prijs in ontvangst nemen.

De Charlotte Köhler Prijs 2023 – Saman Amini

De jury prijst de manier waarop Amini met relativering en humor pijnlijke onderwerpen rond vooroordelen en racisme bespreekbaar maakt. “Zijn werk is agenderend, raakt actuele snaren en biedt inzicht in zijn persoonlijke leven en dat van nieuwkomers. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd in het Brabantse AZC tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Amini is een intrigerende performer, bezit een groot theatraal talent en schrijft songteksten die beklijven. Hij bereikt een breed en nieuw publiek en bespreekt onderbelichte thema’s.”

Saman Amini in Flint

Dit theaterseizoen staat Saman Amini twee keer in Flint: 10 december met het theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar en 13 maart met zijn cabaretvoorstelling Saman Amini’s Integratieplan (⭐⭐⭐⭐⭐ in het NRC). Klik hieronder voor meer informatie en kaarten.

 

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving