Said Gharbi 2 photo Kunsthumaniora (2).jpg
Said Gharbi 2 photo Virginie Surdej.jpg
Said Gharbi 4 photo Céline Chalet.jpg

Festival September Me: Dansworkshop Met Dichte Ogen

Saïd Gharbi geassisteerd door Ana Stegnar

Onderzoek samen met de blinde danser Saïd Gharbi de wereld met dichte ogen.

Beweeg je door de ruimte en pas strategieën en structuren toe die het mogelijk maken om je veilig te voelen in het donker. Terwijl we bewegen, observeren we wat we voelen en luisteren we naar de ruimte om ons heen.

Ontmoetingen met andere mensen, muziek, ritme en de immense ruimte en tijd die voelbaar is met de ogen gesloten.

 “Als blinde neem ik vaak meer risico in ruimtes die ik niet ken. 
Als danser moet ik volledig vertrouwen hebben in mijn partner en mijn partner in mij. Ik laat je ruimtes en relaties ervaren zonder te zien.” - Saïd Gharbi

Loslaten om ons te laten bewegen.

Ervaar nieuwe sensaties, vertrouw op elkaar en voel je zacht, speels, attent en onbevreesd. Deel met anderen en sta open voor het moment.

Deze workshop wordt georganiseerd door September Me en Scholen in de Kunst 

Let op! Er worden twee verschillende dansworkshops aangeboden (voor amateurs en professionals): 

  • 11:00u – 13:00:  is geschikt voor amateurdansers en iedereen die nieuwsgierig is naar bewegen in het donker (16+)
  • 15:00u – 18:00: is geschikt voor dansprofessionals (16+)


Saïd Gharbi 

Saïd Gharbi, geboren in Marokko, verhuist eind jaren zestig met zijn gezin naar België. Hij wordt blind op 14-jarige leeftijd. Als jongvolwassene ontmoet hij in 1992 de Vlaamse choreograaf Wim Vandekeybus (Ultima Vez) tijdens zijn studie aan de Braille League. Vandekeybus zocht blinde dansers voor een van zijn producties. Na talrijke samenwerkingen met Vandekeybus (1992 - 2001) richt Saïd het gezelschap Les BGM op en maakt hij samen met Ana Stegnar verschillende dansvoorstellingen.

Zijn solovoorstelling Clair Obscur (Les BGM, 2015) werd geregisseerd door Ivan Vrambout. In 2016 sluit Saïd zich weer aan bij Ultima Vez en speelt hij in de productie Mocumentary of a Contemporary Saviour.

Gharbi is al meer dan een decennium betrokken bij dans- en theaterprojecten in binnen- en buitenland (Frankrijk, Duitsland, Nederland) en werkt als acteur en/of danser voor verschillende producties van onder andere Acajou, La Coma en Dries Verhoeven. Hij speelde in twee korte films: Music for Bat Caves en Isomo Project.

De afgelopen jaren doceerde hij voor verschillende educatieve initiatieven: Down the Barriers (2013, Tunesië), Atelier de transmissie pédagogique et d'échange artistique (2014, Antananarivo, Madagascar), Festival de Marseille, Danse et arts multiples (2015), Capacitas (2015, Barcelona), Festival Pottfiction (2016, Duitsland).

Saïd geeft vaak workshops sensibilisering voor visuele beperkingen voor verschillende verenigingen.

COMBIKAART
Bestel HIER een combinatiekaart voor PART (voorpremière) en de dansworkshop Met Dichte Ogen voor professionals.


Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Dans Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!