Festival September Me: Dinner concert 'I Wish the World Could Hear This'

Aftab Darvishi, DoelenEnsemble, Ragazze Quartet & Mahyar Tahmasbi

Let op: de inloop van de Dinner Talk is een half uur voor aanvang. Wij vragen u op tijd te komen. Laatkomers kunnen helaas niet meer naar binnen.

Tijdens het sfeervolle dinerconcert I Wish the World Could Hear This is een glansrol weggelegd voor September Me Componist in Focus Aftab Darvishi én de Syrische gerechten uit Zina’s Kitchen. Tussen de muziek en de drie vegetarische gangen door vertelt Aftab haar verhaal.

In de muziek van de Iraans-Nederlandse Darvishi klinkt in uitgesponnen melodieën en klanken haar eigen levensverhaal door. In de compositie A Thousand Butterflies is het thema ‘immigratie’ bron van inspiratie. De muziek reflecteert op constante beweging, terwijl het in de kern een vaste basis heeft. Waar is thuis? Is het de plek waar je geboren bent? Of de plaats waar je je thuis voelt? Daughters of Sol is geïnspireerd op een gedicht van de hedendaagse Iraanse dichter Ahmad Shamloo en gaat over Iraanse vrouwelijke kunstenaars die hun land verlieten en in Plutone wordt gespeeld met tijd en tijdloosheid.

Darvishi’s muziek wordt uitgevoerd door een breed palet aan musici: het in hedendaagse muziek gespecialiseerde DoelenEnsemble, het frisse Ragazze Quartet en de Iraanse cellist Mahyar Tahmasbi.

Meer weten over Aftab Darvishi en haar muziek? Radiomarker Botte Jellema en Rosa Berman maakten speciaal voor September Me 2022 een podcastbeleving waarin haar werk centraal staat. Klik hier voor meer info en kaarten.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Klassieke muziek Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. 

Credits Lees meer

Credits

uitvoerenden DoelenEnsemble, Ragazze Quartet, Mahyar Tahmasbi (cello)
vegetarisch driegangenbuffet Zina’s Kitchen

Repertoire Lees meer

Repertoire

Aftab Darvishi A Thousand Butterflies, Daughters of Sol, Plutone, Sahar, Staar
Camille Pépin Indra

 

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!