2022-03-16_Schier_ADAM-Kwartet_©Juri-Hiensch_4820 (3).jpg
2022-03-16_Schier_ADAM-Kwartet_©Juri-Hiensch_4771.jpg

ADAM Quartet

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 maakt het kwartet deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel. Tot nu toe ontvingen ze inspirerende masterclasses van o.a. Eberhard Feltz, Pavel Fischer, Luc-Marie Aguera, Gary Hoffman en Daniel Rowland. Het ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni Festival en International Music Sessions en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ en TivoliVredenburg. U kunt ze kennen van radio- en televisieoptredens bij o.a. Podium Witteman, AVROTROS, NPO Radio 4 Spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes fonds. Geniet in de Sint Aegtenkapel van de klanken van dit jonge, veelbelovende strijkkwartet. 


Margot Kolodziej - Viool
Hannelore De Vuyst - Viool
José Nunes - Altviool
Renée Timmer - Cello


www.adamquartet.com

Concertserie Jong & Bevlogen 
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!