fullsizeoutput_53d.jpeg
Van Gogh Trio 3.jpeg

Van Gogh Trio

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond in Amsterdam het trio tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond - ze zijn alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours - liet hen voor het eerst samen spelen op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman. Uitnodigingen voor optredens door het hele land, waaronder bij het Grachtenfestival, en bij Radio 4 volgden snel. Naast hun individuele conservatoriumstudie is het Van Gogh Trio sinds 2022 in opleiding aan de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, onder supervisie van artistiek leider Marc Danel.

Het Van Gogh Trio voertSchumann Romance en Humoresque uit Fantasiestücke op. 88 en Schubert Pianotrio in Es, op. 100 uit. www.vangoghtrio.nl

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!